Ifølge Børsen kan børsnotering af Nets blive en realitet i år. Ejerne, ATP og kapitalfondene Advent og Bain, kan score en gevinst på 10 milliarder.

Nets har kun været ejet af ATP og kapitalfondene Advent og Bain i to år. Men allerede til sommer kan ejerskabet af betalingsformidleren være på andre hænder, hvis planer om en børsnotering føres ud i livet.

Gevinsten ved en børsnotering kan udgøre omkring 10 milliarder kroner, skriver dagbladet Børsen. Ejerne har tidligere luftet planer om en børsnotering inden for fem til syv år, men ifølge Børsens oplysninger kan det blive allerede til sommer.

- Ejerne vurderer hele tiden mulighederne for kapitalfremskaffelse, men der er ikke truffet endelig beslutning om børsnotering, siger Karsten Anker Petersen, der er kommunikationschef i Nets, til Børsen.

Ifølge Børsens oplysninger er investeringsbankerne Deutsche Bank og Morgan Stanley dog allerede blevet ansat til at facilitere noteringen.

De tre ejere købte Nets i 2014 for 17 milliarder kroner. En udregning foretaget af Børsen viser, at selskabets værdi siden er steget til omkring 27 milliarder kroner.

Det vil altså udgøre en samlet gevinst på omkring 10 milliarder kroner.

Betalingsformidleren Nets står blandt andet bag dankortet, NemID og betalingsservice.

Nets blev tidligere ejet af en række banker med Danske Bank, Nordea og norske DnB som de største, men bankerne solgte Nets til de nuværende ejere i 2014.

Mere om emnet

Se alle

Nets vil gøre mobiltelefonen til det nye dankort

FAKTA: Lær mere om dankortudbyderen Nets

FAKTA: Salget af dankortudbyderen Nets