Børsnotering: Nu kan du købe aktier i Assens-fabrik

Jacob Bjerre tiltrådte som direktør for Orlik i Assens, da Georg Gundersen solgte sine aktier og forlod direktørstolen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen/Fyens Stiftstidende

Børsnotering: Nu kan du købe aktier i Assens-fabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gamle tobaksfabrik i Assens kommer på børsen sammen med resten af Scandinavian Tobacco Group. Børsnoteringen skal skabe mere vækst.

Scandinavian Tobacco Group, som er en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak, vil på børsen. Det oplyser selskabet til fondsbørsen torsdag morgen.

Den fynske tobaksfabrik er en af hjørnestenene i den danske tobakskoncern, hvor den står for en stor del af produktionen af pibetobak - blandt andet det populære Orlik.

Den fynske del har tidligere været kendt som Assens Tobaksfabrik og Orlik Tobacco Company men hedder nu officielt Scandinavian Tobacco Group Assens.

Den planlagte børsnotering forventes at bestå af et salg af op til 40 procent af de eksisterende aktier ligeligt fordelt mellem aktionærerne Swedish Match Cigars Holding og de to danske fonde Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond via Skandinavisk Holding.

Forud for udbuddet er tobaksselskabet ejet af Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond med 51 procent og Swedish Match med 49 procent.

Assens-familie har solgt

Gundersen-familien i Assens ejede hele virksomheden, indtil den i 1990 blev lagt sammen med Scandinavian Tobacco Groups produktion af pibetobak i Holstebro under Georg Gundersens ledelse. Det bragte Assens-familien ejerskab ned til 50 procent.

I 2008 solgte Georg Gundersen resten af familiens aktier i foretagendet til Scandinavian Tobacco Group.

Har varmet op længe

Ifølge bestyrelsesformand Jørgen Tandrup har koncernen varmet op til børsnoteringen længe.

- Den planlagte børsnotering er kulminationen på den rejse, vi påbegyndte i 2010, da vi skabte en stor, globalt førende virksomhed med en meget anerkendt og diversificeret varemærkeportefølje inden for cigarer, pibetobak og finskåren tobak.

- Siden da har ledelsen igangsat implementeringen af en række tiltag, der udstikker en ny strategi for vores varemærkeportefølje, forbedrer produktionsprocesserne og tilpasser produktionskapaciteten, siger han i meddelelsen.

Meddelelsen sætter ikke dato for børsnoteringen, som har været ventet gennem længere tid. Således har både topchef Niels Frederiksen og bestyrelsesformanden tidligere luftet planerne.

Væksten skal sikres

Børsnoteringen skal være med til at sikre vækst i selskabet, lyder det.

- Det er lykkedes os at fastholde og udvide vores markedsførende position inden for cigarer, pibetobak og finskåren tobak, og vi har en klart defineret strategisk dagsorden om fortsat at forbedre vores lønsomhed, siger topchef Niels Frederiksen.

Ifølge Finans har tobakskæmpen allerede i løbet af december holdt præsentationer for en lang række danske investorer hos storbanken Nordea, der sammen med JP Morgan og Deutsche Bank får ansvaret for at notere selskabet.

I forbindelse med den planlagte børsnotering skifter tobakskoncernen ud i bestyrelsen, hvor Søren Bjerre-Nielsen, Dianne Neal Blixt og Luc Missorten indtræder, mens Anders Obel, Lars Dahlgren og Fredrik Lagercrantz forlader bestyrelsen.

Børsnotering: Nu kan du købe aktier i Assens-fabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce