Børnehaver og hospitalskøkkener putter mere økologi på menuen


Børnehaver og hospitalskøkkener putter mere økologi på menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Danmarks Statistik stiger den offentlige sektors indkøb af økologiske madvarer.

Køkkener i børnehaver og på hospitaler landet over bruger i stigende grad økologiske varer i madlavningen.

Den offentlige sektor købte økologiske varer for 891 millioner kroner i 2017 mod 783 millioner kroner i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størstedelen gik til offentlige institutioner, som aftog 36 procent af det økologiske salg. Offentlige institutioner er i denne sammenhæng ifølge Danmarks Statistik for eksempel børnehaver, hospitaler og uddannelser.

Yderligere otte procent af salget gik til kantiner på offentlige arbejdspladser.

Det samlede salg af økologiske føde- og drikkevarer til såkaldt foodservice, som dækker for eksempel institutioner, restauranter, caféer og kantiner, steg med 20 procent i 2017.

Salget udgjorde to milliarder kroner i 2017 mod 1,7 milliarder kroner i 2016.

Den største varegruppe er kolonialvarer, som dækker over brød, kager og kornprodukter, drikkevarer og konserves.

Herefter fulgte mejerivarer og frugt og grønt som største varegrupper.

Børnehaver og hospitalskøkkener putter mere økologi på menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce