Børnefamilier sparer 600 kroner på billigere øl og vand

Her sparer den danske gennemsnítsfamilie 600 kr. om året.
Foto: Martin Lehmann/POLFOTO

Børnefamilier sparer 600 kroner på billigere øl og vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2014 vil en familie med voksne og to børn kunne spare 600 kroner på øl og sodavand, vurderer privatøkonom.

Der kommer til at ligge lidt flere penge på kistebunden hos børnefamilierne i 2014.

I hvert fald kommer de nye afgifter på øl og sodavand til at give en besparelse på op til 600 kroner, vurderer privatøkonomen Las Olsen.

- En gennemsnitlig børnefamilie kommer til at spare cirka 600 kroner i 2014 på grund af de lavere afgifter på øl og sodavand, som er en del af den delaftale om Vækstplan DK, der blev indgået søndag, skriver Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank i en kommentar.

- Det giver en besparelse på cirka 500 kroner på sodavand og 100 kroner på øl i gennemsnit for familier med børn og to voksne, efter vores beregning, tilføjer han.

De læskende dråber fra øl og sodavand bliver nemlig billigere, efter at alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten søndag blev enige om at sænke afgifterne på øl og fjerne afgifterne på sodavand helt.

Og det er særligt børnefamilierne, som kan glæde sig over de kommende priser.

- Det er især afgiften på sodavand, der bliver sænket, og det er især en fordel for børnefamilier. Besparelsen for en gennemsnitshusstand med to pensionister bliver kun knap 250 kroner, skriver Las Olsen.

Tallet forudsætter, at butikkerne sætter prisen på øl og sodavand ned, så de svarer til den lavere afgift.

Forbrugerne behøver ikke at frygte, at det ikke skulle ske. Hos Coop Danmark er det "100 procent sikkert", at priserne på de boblende drikke vil falde, og samme melding lyder fra Dansk Supermarked, som sætter prisen ned "øre for øre, krone for krone".

Las Olsen henviser til, at de nye besparelser og lavere priser nok ikke vil rykke det helt store alligevel:

- Det er ikke et beløb, der vil ændre afgørende ved forbrugernes syn på verden. Effekten er selvfølgelig marginalt positiv for forbruget, men et ordentligt forbrugsopsving kommer nok først, når situationen i europæisk økonomi generelt er vendt til det bedre.

Afgifterne bliver sænket fra 1. juli i år, men for sodavand er afgiften først helt væk i 2014. Det betyder ifølge Las Olsen, at besparelsen i 2013 kun bliver på knap 200 kroner i børnefamilien, og under 100 kroner for pensionistparret.

Børnefamilier sparer 600 kroner på billigere øl og vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce