Boeings problembarn kommer atter på vingerne


Boeings problembarn kommer atter på vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mere end tre måneder på jorden kommer Boeings 787 Dreamliner igen i luften lørdag.

Det var ment som Boeings nye guldæg, men der har været tale om en hård - og særdeles dyr - fødsel.

Nu kommer den amerikanske flyproducents 787 Dreamliner dog på vingerne igen.

Dreamliner-flyene har været parkeret på værkstedet siden januar, hvor defekte batterier brød i brand i to af de nye letvægtsfly.

Lørdag tager Ethiopian Airlines som det første luftfartsselskab igen Dreamlineren i brug, når passagerer skal fragtes fra Addis Ababa til Nairobi i Kenya, skriver BBC.

Ifølge Boeing har 300 ingeniører arbejdet i omkring 200.000 timer på at få gjort bugt med problemerne. I sidste uge godkendte de amerikanske luftfartsmyndigheder det nye batterisystem.

De nye batterier er mindre varme under drift på grund af et nyt ventilationskredsløb og er samtidig placeret i lukkede stålbokse.

Flyveforbuddet midt i januar kom, efter at to lithium-ion-batterier viste sig at være defekte i to af flyene.

En kortslutning udløste en brand i en parkeret 787'er i Bostons Logan-lufthavn, mens brand i et batteri tvang en anden Dreamliner til at nødlande i Japan.

Episoderne medførte, at alle 50 Dreamliners i drift fik et verdensomspændende startforbud 16. januar. Det vurderes at have kostet Boeing 600 millioner dollar og har tvunget flere flyselskaber til at lease alternative fly.

Boeing nåede at levere i alt 50 Dreamliner-fly, og parkeringen af flyene har været et hårdt slag for flyproducenten, som har satset massivt på letvægtsflyet i kampen for at spare på de dyre dråber brændstof.

Norske Norwegian er et af de selskaber, der har bestilt Dreamliner-fly fra Boeing. Det er planen, at flyene skal indsættes på Norwegians nye langdistanceruter.

Boeings problembarn kommer atter på vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce