Bødskov efter Lampedusa: Løsningen findes allerede i EU


Bødskov efter Lampedusa: Løsningen findes allerede i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU skal omprioritere for at hjælpe Sydeuropa med flygtningepres - men reglerne er ok, mener justitsministeren.

Der er ifølge den danske justitsminister ikke grund til at lave om på EU's regler eller finde på nye værktøjer for at være bedre til at håndtere og undgå flygtningekatastrofer som den i sidste uge ud for den italienske ø Lampedusa.

Det mener den danske justitsminister, Morten Bødskov (S), der på et møde tirsdag med sine kolleger fra de øvrige EU-lande vil slå til lyd for, at man prioriterer om inden for de eksisterende regler, så der automatisk kommer mere fokus på Sydeuropa.

- Der er faktisk de værktøjer i værktøjskassen, der skal være. Det handler om at prioritere anderledes.

- Der er en meget stor handleplan, vi satte i værk under det danske formandskab. Der er mit forslag, at vi ser på prioriteterne omkring de sydlige middelhavslande og løfter det op til en særlig prioritet på baggrund af det, vi har set.

- Jeg tror ikke, nogen er uenige i, at det selvfølgelig er tragisk på alle måder, siger Bødskov ved ankomsten til tirsdagens møde i Luxembourg.

Den italienske minister har bedt om at få Lampedusasagen og EU's migrationspolitik på dagsordenen efter tragedien, hvor flere end 230 druknede på vej til Europa. Hovedparten af de omkomne kom fra det afrikanske land Eritrea.

Italienerne har bedt om mere hjælp fra EU og har sammen med Spanien og Grækenland længe klaget over, at de som bevogtere af EU's ydre grænser ikke får støtte nok fra de øvrige EU-lande.

Justitsminister Morten Bødskov siger, at Danmark ikke er stemt for at ændre EU's asylregler, så flygtninge og asylansøgere bliver mere ligeligt fordelt end under de nuværende Dublin-regler, hvor ankomstlandet har ansvar for at behandle en asylansøgning.

- Vi har jo diskuteret, om man skulle suspendere Dublinsamarbejdet og for eksempel gå over til en kvoteordning.

- Det var der på ingen måde opbakning til. Danmark støtter det heller ikke, siger Bødskov og gør opmærksom på, at Danmark bærer sin del og for eksempel målt efter befolkningsstørrelse er det land, der tager fjerdeflest flygtninge fra Syrien.

Bødskov efter Lampedusa: Løsningen findes allerede i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce