Blomstret nedtur

Den familieejede virksomhed Alex Andersen Ølund A/S har leveret et rekordstort underskud i 2007. Men den administrerende direktør, Ib Andersen (til venstre), er alligevel optimistisk og håber på overskud allerede i regnskabsåret 2008.
Foto: Yilmaz Polat

Blomstret nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Andersen A/S har tabt næsten 16 millioner kroner i løbet af 2007. Nye initiativer får skylden

Fusion og nyt it-system i samme regnskabsår fik overblikket til at forsvinde i det familieejede Alex Andersen A/S, der hovedsageligt arbejder med transport af blomster i Norden. Regningen for 2007 løb op i knap 16 millioner kroner, og det fik egenkapitalen til at skrumpe ind fra 21 til fem millioner kroner.

- Det er overhovedet ikke tilfredsstillende, siger administrerende direktør Ib Andersen og forklarer:

- Vi har sat så mange ting i søen, og så har vi ikke kunnet overskue alle de konsekvenser, der har været ved de nye initiativer.

Det store underskud har bragt soliditetsgraden helt ned på 2,2, hvilket betyder, at Alex Andersen vil være utrolig følsom, hvis underskuddet fortsætter i 2008. Andre transportfirmaer ligger normalt med en soliditetsgrad mellem 50 og 100.

Initiativ koster kassen

Tre ting har ifølge Ib Andersen været skyld i det store underskud.

Et nyt it-system har i sig selv medført et tab på 10 millioner kroner. Det blev indført i februar 2007 lige før højsæsonen i april og maj. Men det nåede aldrig at komme helt på plads.

- Vi kom bagud med regnskabet for containerne, som it-systemet skulle administrere, og så kunne vi ikke sende regninger ud, fordi vi ikke vidste, hvem der brugte vores containere rundt omkring, forklarer Ib Andersen.

I 2006 købte Axel Andersen nye lastbiler for at kunne følge med efterspørgslen. Men et fald på markederne gjorde, at de mange nye lastbiler ikke kunne holdes kørende i 2007, og det kostede også dyrt på bundlinjen. Præcist hvor meget tør Ib Andersen dog ikke gætte på. 38 af de nye lastbiler er derfor allerede solgt.

Til sidst kostede fusionen med Ove Østergaard Lund ApS og nye køre- hviletidsregler hver omkring en million kroner på bundlinjen.

- Samlet set er det selvfølgelig ikke godt nok, men vi er allerede på vej ud af det, fastholder Ib Andersen.

Gode venner med banken

Med sådan en nedtur kunne man frygte, at banken og andre kreditorer ville blive nervøse for transportfirmaets fremtid. Det erkender Ib Andersen:

- Ja, lige nu gælder det bare om at forblive gode venner med banken.

Underskuddet kommer dog ikke som en overraskelse, og derfor har ledelsen også været i løbende kontakt med Danske Bank i Finanscenter Fyn. Her har man ifølge Ib Andersen også været forstående trods det voldsomme underskud.

- De har helt sikkert en forventning om, at vi kan få vendt udviklingen.

Ib Andersen er heller ikke selv i tvivl om fremtiden:

- Vi ligger i hvert fald bedre end sidste år, så 2008 giver et plus, siger han og tilføjer sekundet efter:

- Det skal det gøre.

Blomstret nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce