L'Easy-ejer Niels Thorborg, der er Fyns rigeste, udvider sin koncern kraftigt og bliver for første gang ejer af produktion og fabrikker. Han køber halvdelen af Middelfart-koncernen Dinex, som får tilført masser af penge til kraftig vækst.

Han er blevet rig på at sælge vaskemaskiner, fjernsyn og bærbare computere i L'Easy, siden købte han OB og en række andre virksomheder i Odense, i de seneste år har han købt ejendomme - blandt andet Hotel Odeon - for en formue. Og til april bliver Niels Thorborg ejer af halvdelen af den 1300 mand store industri-koncern Dinex med hovedsæde i Middelfart.

Dermed tager den odenseanske forretningsmand endnu et markant skridt i retning at sprede sine aktiviteter. Han mener ikke selv, at skridtet er for stort.

- Min koncern har i forvejen fem ben - blandt andet industri, siger han med henvisning til, at han ejer 10-15 procent af aktierne i Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics.

Niels Thorborg er ikke ny i industrien. Han har været bestyrelsesmedlem i Micro Matic-koncernen i mere end 11 år og har været næstformand siden 2014.

Samtidig med at han køber sig en halvpart i otte fabrikker verden over, er Nordea i gang med at undersøge mulighederne for at sælge den del af hans koncern, der omfatter L'Easy.

Selv om L'Easy sælger varer, er det i høj grad en finansiel virksomhed, og det er ikke mindst på det område, at Niels Thorborg har sin ekspertise.

- Niels kan især bidrage med sine evner inden for finansiering og organisation, og han kan hjælpe os med at prioritere. Og så har han en evne til at tilføje forretningssnakken en god portion humor, siger Dinex hidtidige eneejer, Torben Dinesen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Sådan købte Niels Thorborg Dinex-halvdel: Skulle bare give vennen et godt råd

Sådan købte Niels Thorborg Dinex-halvdel: Skulle bare give vennen et godt råd

Middelfart-koncern i voldsom vækst: Niels Thorborg skyder en formue i Dinex

Middelfart-koncern i voldsom vækst: Niels Thorborg skyder en formue i Dinex

Kraftig vækst på vej: Middelfart-firma vil rense de beskidte byer

Kraftig vækst på vej: Middelfart-firma vil rense de beskidte byer