Blev solgt til svenskere: Nu går Ringe-virksomhed kraftigt frem

Nassau Door laver porte til især industribygninger. Desuden servicerer virksomheden de danske porte. Arkivfoto: Kirstine Mengel

Blev solgt til svenskere: Nu går Ringe-virksomhed kraftigt frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en svær periode er det gået rigtig godt for midtfynske Nassau Door, siden virksomheden blev solgt til en svensk koncern. Sidste år blev den store virksomheds bedste år i dette århundrede.

Det går bedre end i mange år i Ringe-virksomheden Nassau Door - hvert fald når man ser på evnen til at tjene penge. Overskuddet før skat blev i 2017 på 22 millioner kroner, viser virksomhedens regnskab, der netop er offentliggjort.

Dermed blev året virksomhedens mest indbringende siden de gyldne år i slutningen af 1990-erne, da man nogle gange var oppe på dobbelt så store overskud.

I mange år har port-fabrikkens resultater været skuffende eller direkte dårlige. Fra 2015 begyndte det at gå væsentligt bedre, og den udvikling fik den daværende ejer, Micro Matic-koncernen, til at sætte virksomheden til salg. I 2016 købte den store finsk-svenske koncern Assa Abloy virksomheden i Ringe, og den overtagelse har ikke skabt problemer for indtjeningen - snarere tværtimod.

Overskuddet på 22 millioner kroner kan sammenlignes med de 11 millioner kroner, der blev tjent i regnskabsåret 2015/16, som også var på 12 måneder. Indimellem har været regnskabsåret 2016, der kun var på otte måneder, men som alligevel gav et resultat på 13 millioner kroner før skat.

Nassau Door A/S
CVR-nummer: 34 39 15 13Hjemsted: Ringe

Direktion: Jens Flesner Kristiansen

Bestyrelse: Mogens Ahrens Jensen (formand), Per Olof Ingemar Hansson og Jens Flesner Kristiansen samt Jesper Hansen og Ulrik Theodorsen (medarbejdervalgte)

Regnskabstal 1/1-31/12 2017 (2016-tal dækker kun otte måneder):

Bruttoresultat: 47 millioner kroner (2016: 32)

Overskud af primær drift: 19 millioner kroner (2016: 13)

Overskud før skat: 22 millioner kroner (2016: 13)

Overskud efter skat: 18 millioner kroner (2016: 11)

Egenkapital: 84 millioner kroner (2016: 66)

Antal ansatte: 150 (2016: 157)

Ingen svensk medicin

Men det er ikke nogen svensk vidundermedicin, der har skabt de gode resultater.

- Nej, vi kører meget selvstændigt, og det gjorde vi også, da Micro Matic ejede os. Så det er ikke en udvikling, der er kommet fra ejeren, men en kurs, vi har været på også inden salget, siger administrerende direktør Jens Flesner Kristiansen.

Han peger i stedet på, at markedet er godt. Efterspørgslen er stor, og kunderne går efter kvalitetsprodukterne og den godt uddannede service, som Nassau kan levere. Hertil kommer, at virksomheden er blevet mere effektiv - blandt andet takket være flere digitale arbejdsgange. På to år er man blevet 14 fuldtidsansatte færre, selv om salget er steget.

- Så omkostningerne trækker ikke så mange penge ud som tidligere. Det kan mærkes på resultatet, siger direktøren.

Han er "stolt og glad" over resultatet, som giver virksomheden og medarbejderne mere sikkerhed efter en længere periode med svingende resultater.

- Nu har vi leveret tre overskud i træk, det skaber optimisme og tro på fremtiden, så vi kigger langt frem i vores udvikling, siger Jens Flesner Kristiansen, der blev direktør i marts 2015.

Blev solgt til svenskere: Nu går Ringe-virksomhed kraftigt frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce