Bladhuset trodser krisen


Bladhuset trodser krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Overskud og stigende oplag under svære markedsforhold

Det er stadig vinter i dagbladsbranchen.

Men på Fyn går øens største dagblad mod lysere tider.

Tre års smertefulde underskud på sammenlagt 80 millioner kroner, der har kostet arbejdspladser og gnavet i egenkapitalen, er afløst af overskud i bladkoncernens 2002-regnskab.

Fyens Stiftstidende har øget indtjeningen fra et minus på 14,8 millioner kroner i 2001 til et plus på små syv millioner kroner før skat - altså en forbedring på knap 22 millioner kroner. Efter skat blev årets overskud på 5,3 millioner kroner mod et minus på 8,7 millioner kroner i 2001.

Der var oprindelig budgetteret med et nulresultat.

Årets driftsresultat før afskrivninger på næsten 51 millioner kroner er det hidtil bedste i avisens historie.

Resultatet er skabt på trods af et omsætningsfald på 61 millioner kroner og et fortsat fald i annoncemængderne, der har ramt hele dagbladsbranchen.

Flere lokale annoncer

Sammenlagt udgjorde faldet 14 millioner kroner eller ni procent - et tal, der dækker over et dramatisk fald i mængden af jobannoncer på 32 procent, et minus på 10 procent på landsannoncer, mens det lokale salg til gengæld steg med tre procent.

Mens branchens hverdagsoplag sidste år faldt med 23.000 aviser, kan Fyens Stiftstidende kan se tilbage på en oplagsfremgang i sidste halvdel af 2002 på 1700 og et uændret søndagsoplag.

Avisen har på to år nedbragt sin gæld med 90 millioner kroner, nemlig fra 267,6 til 177,2 millioner kroner. I samme periode er egenkapitalen - avisens formue - forøget fra 144,2 til 150 millioner kroner.

Driften har også finansieret investeringen i avisens nye Koenig & Bauer trykpresse, der blev installeret og taget i brug i det forløbne år.

I den forbindelse har avisen ekstraordinært afskrevet 7,8 millioner kroner på de gamle trykværker, der ikke længere bruges fuldt ud.

Der er også foretaget en ekstraordinær afskrivning på 4,9 millioner kroner i forbindelse med salget af avisens hovedsæde på Blangsted- gaardsvej til Fyns Amts sundhedsuddannelser, så bygningen med de ordinære afskrivninger kan afhændes til den bogførte værdi i maj 2005.

Sammenlagt er avisens afskrivninger steget fra 43,5 til 47,8 millioner kroner. Investeringerne udgjorde sidste år 47,7 millioner mod 17,2 millioner kroner i 2001.

50 færre ansatte

Fyens Stiftstidende er stort set igennem de betydelige hensættelser til fratrådte medarbejdere - men der blev dog sidste år anvendt fire millioner kroner til formålet. Der er i årets løb blevet 50 medarbejdere færre.

Faldet i omsætningen fra 570 til knap 508 millioner kroner skyldes foruden annoncefaldet fortrinsvis tab af trykformidlingsordrer og frasalg af film- og tv-produktionsaktiviteter

2002 har været et godt år for avisens datterselskaber og tilknyttede selskaber, der sidste år bidrog med cirka 22 millioner kroner mod ni millioner kroner året før. Avisens resultat er blevet forbedret med seks millioner kroner.

Avisen blev i årets løb medejer af Radio 3, som gav et mindre underskud, men forventes at give et mindre overskud i år.

Sammenlagt regner avisens ledelse i år med et overskud på mindst samme niveau som i 2002 trods forventninger om et fortsat fald i annonceindtægterne.

Bladhuset trodser krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce