Bladfondens formand: Derfor gør vi det

Manden i midten smiler mest, og det er reelt også ham, der sidder på pengekassen i den fynske mediekoncern. For Tage Koed Madsen i midten er formand for Den Fynske Bladfond, der ejer Fyens Stiftstidende A/S, hvis bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen står til højre. Manden til venstre er adm. direktør i Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, som Fyens Stiftstidende udgør 30 procent af. Nu stiller bladfonden via Fyens Stiftstidende A/S midler til rådighed, som på længere sigt kan komme hele koncernen til gode. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Bladfondens formand: Derfor gør vi det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Fynske Bladfond, der ejer Fyens Stifstidende A/S, vil gerne investere nogle af fondens likvide 150 millioner kroner i projekter, der kan skabe en lysere fremtid for Jysk Fynske Medier, men først gælder det den fynske del. Fondens formand, professor Tage Koed Madsen, forklarer her om baggrunden for at frigive penge til det nyoprettede selskab FST Invest ApS.

Hvorfor er det en god idé at oprette et nyt selskab, som skal finde nye forretningsområder?

- Den Fynske Bladfond, som er 100 procent ejer af Fyens Stiftstidende A/S, der igen udgør 30 procent af Jysk Fynske Medier, har gennem længere tid haft et ønske om at være mere aktiv ved at investere i aktiviteter, der peger fremad. Hidtil er det kommet til udtryk gennem donationer fra fonden til udviklingsprojekter, hvor der er søgt om støtte i Fyens Stiftstidende. Men vi vil gerne gøre mere, derfor er det nye selskab oprettet.

Hvor mange penge skal der investeres?

- Fyens Stiftstidendes likvide midler består af 150 millioner kroner, som i dag er investeret passivt og stort set ingen renter giver. Der har gennem længere tid været drøftelser i både bladfonden og Fyens Stiftstidende A/S om, hvordan vi kunne aktivere nogle af de millioner. Det er det, der sker nu.

Hvor mange af de 150 millioner kroner skal satses?

- Vi har besluttet, at der må bruges op til 50 millioner kroner, men ikke på én gang. Det skal løbes stille og roligt i gang, og nu skal vi først have opbygget et lille hold med en direktør i spidsen, som vi gerne vil have placeret ude i et af de bestående iværksættermiljøer i Odense. Den del af det står Torben Frigaard Rasmussen for.

Kan der kun komme fynske projekter i betragtning til investeringer, det nye selskab måtte beslutte sig for?

- Både og. Det gælder både projekter, der er født her, men det kan også være ideer eller projekter, som kommer udefra, men som vi kan udføre her på Fyn og senere skalere op. I og med, det er Den Fynske Bladfond, der kommer med pengene via ejerskabet af Fyens Stiftstidende A/S, skal der i henhold til fondens fundats som udgangspunkt være tale om fynsk forankrede projekter, men de kan og skal blive større, når de viser sig, de kan bære det. Og der skal være tale om projekter, der ligger inden for de områder, hvor Jysk Fynske Medier har aktiviteter.

Men Fyens Stiftstidende A/S er jo en del af Jysk Fynske Medier. Hvad siger resten af koncernen til disse planer?

- Alt dette sker i fuld forståelse med Jysk Fynske Mediers bestyrelse, som synes, det er en rigtig god idé. Her får vi muligheden for at prøve nogle helt nye ideer af, som vi måske ville have haft svært ved at gøre i den store koncern, der har fuld fokus på den løbende forretning og på at gøre den så rentabel som muligt. Det her giver en ekstra mulighed, og når vi finder gode projekter, kan de komme hele koncernen til gode.

Det er så moderne at disrupte sig selv. Er det her et udtryk for det?

- Nej, ikke nødvendigvis. Men det er udtryk for, at vi skal finde nye aktiviteter og forretningsområder, som vi kan tjene penge på i fremtiden, og som vi ikke kender i dag eller ikke har identificeret i dag. Det skal det nye selskab drive frem.

Bladfondens formand: Derfor gør vi det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce