Blåt investor-stempel: Ny ejer af højhuset på Fisketorvet vender tilbage til Odense

Selv om der bygges meget omkring Fisketorvet i Odense, vil højhuset, der tidligt blev kaldt BG Bank-bygningen, stadig være en markant ejendom. Nu er den solgt for anden gang på knap tre år. Arkivfoto: Lasse Hansen

Blåt investor-stempel: Ny ejer af højhuset på Fisketorvet vender tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsselskabet Dades vender med købet af højhuset på Fisketorvet midt i Odense tilbage til Fyn med tre-cifret million-investering. Dades bedrager Odense som et godt sted at være lige nu, siger direktøren.

Med købet af den tidligere Bikuben-bygning, højhuset på Fisketorvet midt i Odense, vender et af landets større ejendomsselskaber, Dades, tilbage til Odense. I mange år koncentrerede Dades sig om Storkøbenhavn, men i de senere år har selskabet i stigende grad haft blikket rettet mod de større byer i Danmark. Og nu er Odense også på radaren.

- Vi vil gerne investere andre steder end i København i disse år, og det er en ændring i vores strategi, oplyser adm. direktør i Dades, Bores Nørgaard Kjeldsen.

At Dades har et positivt syn på Odense, forklarer direktøren med disse ord:

- Der sker store ting i Odense, og det er et interessant marked for os. Byen oplever en rivende vækst og udvikling med nye offentlige og private projekter, det er godt for efterspørgslen efter erhvervslokaler og boliger af høj kvalitet.

Dades har for nyligt købt et boligprojekt i Odense med cirka 110 lejligheder, Toldbodhuse, som opføres som en del af Promenadebyen på Odense Havn, men det er første gang i mange år, Dades investerer i en erhvervsejendom.

- Det er ikke den sidste investering af den art, vi har gjort i Odense. Vi vil gerne investere i andre bygninger også, men det kræver jo, at nogen også vil sælge til os til den rigtige pris, fortsætter Boris Nørgaard Kjeldsen.

Dades A/S - en af de store
Ejendomsselskabet Dades A/S er en af de store spillere på ejendomsmarkedet i Danmark.Novo Holding A/S og Aase og Ejnar Danielsens Fond er de to største aktionærer, Tryghedsgruppen Smba ejer en mindre del.

I regnskabsåret havde selskabet lejeindtægter for 940 millioner kroner.

Resultatet blev, medregnet pæne opskrivninger af værdien af ejendomme, på knap 700 millioner kroner.

Selskabets ejendomme er bogført til en værdi af 20,6 milliarder kroner.

Egenkapitalen udgør 6,6 milliarder kroner.
Ejendommen på Fisketorvet var en overgang til salg for 224 millioner kroner ifølge salgsmaterialet. Så meget kunne den ikke indbringe, da det kom til stykket, måtte sælgeren, Capital Investment, sande.
Ejendommen på Fisketorvet var en overgang til salg for 224 millioner kroner ifølge salgsmaterialet. Så meget kunne den ikke indbringe, da det kom til stykket, måtte sælgeren, Capital Investment, sande.

Kigger mod provinsen

Men mange ejendomsinvestorer har i de seneste par år haft svært ved at finde lukrative investerings-muligheder i Storkøbenhavn, og derfor er blikket i stigende grad vendt mod provinsen.

Da Capital Investment i maj 2015 annoncerede købet af højhuset på Fisketorvet, var det en af de første udenbys - i dette tilfælde ligefrem udenlandsk - investorer, der investerede i Odense. Capital Investment repræsenterede britiske kapitalinteresser, bl.a. pensionskasser, og gav dengang udtryk for, at selskabet ville udvikle ejendommen for et lige så stort beløb som købsprisen på 73 millioner kroner.

Ud over indretning af omkring 15 lejligheder i bygningen, som ellers huser en række liberale erhverv, blandt andre læger, og restauranten Dalle Valle i stueetagen, er det ikke blevet til så meget, som der ellers var stillet i udsigt.

Udnyttelse af byggeretten på et areal ved siden af er heller ikke blevet til noget, og nu afhændes i stedet hele bygningen.

Den nye ejer, Dades, har ifølge den adm. direktør Boris Nørgaard Kjeldsen planer om både at indrette flere lejligheder, udnytte byggeretten og bringe den hvide bygning ved siden af (tidligere pengeinstiut, red.) i spil. Planerne om en dagligvarebutik, som Capital Investment opererede med, er opgivet, nu skal en del af bygningen i stedet lejes ud til en virksomhed i restaurationsbranchen, oplyser direktøren uden dog at ville sætte navn på.

Med indtoget i Odense og investeringen på skønsmæssigt 140-150 millioner kroner, som ejendommen ifølge avisens oplysninger skulle have kostet, har Odense fået endnu et stempel som værende en by, der kan trække store investorer til.

Blåt investor-stempel: Ny ejer af højhuset på Fisketorvet vender tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce