Blå blok vil afskaffe boafgift til en milliard


Blå blok vil afskaffe boafgift til en milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anden halveg af vækstforhandlingerne skydes mandag i gang i Finansministeriet. Blå blok har milliardkrav med.

Blå blok møder mandag eftermiddag op til anden halveg af vækstforhandlingerne i Finansministeriet med et klart krav til regeringen:

Afskaf boafgiften for familie-virksomheder.

- Der er ganske mange af de her virksomheder, der står over for et generationsskifte, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- Og den slags kan med de nuværende regler trække helt op mod 20 procent af egenkapitalen ud af virksomhederne, og det vil vi gerne sætte ind over for ved at fjerne boafgiften, så de penge i stedet kan gå til at skabe vækst og job, siger han.

Ifølge Peter Christensen vil forslaget - der er fælles gods mellem Venstre, De Konservative og Liberal Alliance - koste omkring en milliard kroner.

Søndag nåede regeringen og den borgerlige opposition til enighed om første del af vækstforhandlingerne.

Det skete med en aftale om at skære over tre milliarder fra SU og kontanthjælp og i stedet lempe afgifter på eksempelvis sodavand, øl og plastikemballage samt styrke efteruddannelse og genetablere boligjobordningen.

Nu gælder det så den anden del af vækstplanen, der sigter mod en sænkelse af selskabsskatten og væksten i det offentlige forbrug.

I denne halveg har Dansk Folkeparti ladet sig udskifte og forventes ikke at spille nogen rolle.

Venstres indgangsbøn til forhandlingerne var en nul-vækst på de offentlige budgetter, men regeringens egen nedjustering af dens tidligere vækstmål på 0,8 procent næste år til de nuværende 0,4 ser ud til at stå ved magt.

- Det ser svært ud med nulvæksten. Derfor ser vi også på andre områder, hvor man kan udmønte de penge, man har fundet, siger Peter Christensen.

Han forventer et langt hurtigere forhandlingsforløb end de godt seks uger, som den første del varede.

- Jeg tror, at det kan være realistisk enten i dag eller i morgen, men nu må vi jo se, hvordan regeringen griber det an, siger Venstres finansordfører.

Blå blok vil afskaffe boafgift til en milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce