Blå blok lægger infight om selskabsskat på hylden


Blå blok lægger infight om selskabsskat på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den borgerlige opposition vil ikke bokse med regeringen om endnu lavere selskabsskat.

Den borgerlige opposition ser ud til at have begravet stridsøksen, når det gælder kampen for at tvinge selskabsskatten længere ned end de 22 procent, som regeringen allerede har spillet ud med.

Det ligger fast, efter at Venstre, De Konservative og Liberal Alliance mandag gik ind til anden halveg af forhandlingerne om en ny vækstplan.

- Med den regering vi har, og de kæmpestore problemer den har med at blive enig med hinanden om at skabe bedre vilkår for virksomhederne, så er det nok meget vanskeligt, siger De Konservatives formand, Lars Barfoed.

- Det er også derfor, at vi går ind til forhandlingerne og siger: Okay, det er så langt, vi kan komme med selskabsskatten, ser det ud til.

I stedet satser de tre borgerlige partier på at få afskaffet arveafgiften ved generationsskifte i virksomheder - et forslag til i omegnen af en milliard kroner.

Et beløb, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forud for forhandlingerne selv betegnede som "små penge".

I forvejen har oppositionen - minus Dansk Folkeparti, der ikke vil være en del af forhandlingerne om en lavere selskabsskat - kraftigt dæmpet forventningerne til, at man får savet af det offentlige forbrug i forhold til regeringens eget udspil.

Spørgsmål: Lars Løkke, er det reelt ikke småtterier, I får med ud fra forhandlingerne?

- Nej, vi har jo først og fremmest fået en rigtigere retning. Vi har en regering, der genindfører boligjobordningen (oprindeligt et VK-initiativ, red.) og sætter selskabsskatten ned, siger han.

- Vi havde gerne set større skridt, men vi er nødt til at være realistiske. Og når man har set, hvor store problemer regeringen har haft med at rykke sig på selskabsskatten, så kan det ikke nytte noget, at vi stiller os op og siger, at den skal yderligere ned, for det har regeringen jo ikke muskelkraft til, siger han.

Blå blok lægger infight om selskabsskat på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce