Bioscan vil sælge nye aktier for mindst 15 mio. kroner


Bioscan vil sælge nye aktier for mindst 15 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENDEPUNKT: Generalforsamling med formandsskift varsler ny tro på fremtiden

Bioscan vil, hvis miljøselskabet som ventet i løbet af i år får en stribe store opgaver fra Portugal, USA og Canada i ordrebogen, udstede nye aktier, der sammen med en ny bankforbindelse skal finansiere væksten.

Det oplyste bestyrelsesformanden gennem de to seneste år, Ole Ahrendt-Jensen, i går på selskabets generalforsamling i Odense. Under alle omstændigheder vil selskabet i årets sidste kvartal gennemføre en rettet aktieemission med et provenu på omkring 15 millioner kroner. Årsagen hertil er, at egenkapitalen ved udgangen af 2003 kun udgør 14 procent af aktiekapitalen og dermed ikke længer opfylder lovens krav.

Stor optimisme

Bioscan afleverede efter en større oprydning med en stribe ekstraordinære nedskrivninger af tvivlsomme tilgodehavender og kontrakter et årsregnskab med et underskud på 41,8 millioner kroner.

- Det er utilfredsstillende, men der er større grund til optimisme end længe, erklærede Ahrendt-Jensen.

Han henviser blandt andet til, at Bioscan netop har afsluttet et stort biogasprojekt til 11 millioner kroner på Azorerne, har indgået aftale om et anlæg til 14 millioner kroner til Linkogas i Rødding og er engageret i forhandlinger om en kontrakt til 120 millioner kroner på en etanolfabrik i Canada, som vil tilføre Odense-selskabet 51 millioner kroner.

Den rigtige vej

- Det går den rigtige vej, om end vi kunne ønske, at det skete lidt hurtigere, men efter en række vanskelige år er Bioscan nået til et vendepunkt, hvor det entydigt peger fremad, konkluderede formanden på generalforsamlingen.

Ifølge Ahrendt-Jensen arbejder Bioscan aktuelt med 14-16 større projekter. Blandt andet på baggrund af projektet på Azorerne oplever Bioscan stor interesse for selskabets teknologi i Portugal, som har afsat en pulje på 500 millioner offentlige kroner til etablering og udbygning af biogasanlæg. Han vurderer dog, at det først og fremmest bliver forhandlingerne i USA og Canada, som vil vise omfanget af store projekter involverende Bioscan.

Formanden hyldet

Ole Ahrendt-Jensen overtog formandsposten på et tidspunkt, da Bioscan var økonomisk groggy og på det nærmeste dødsdømt af revisionen. På baggrund af den seneste, positive udvikling meddelte han på generalforsamlingen en beslutning om at udtræde af bestyrelsen.

- Efter nogle hårde år, hvor jeg navnlig har arbejdet på at sikre den nødvendige likviditet, er tidspunktet kommet, hvor udviklingen gør det muligt at tilbringe mere tid med familien og lægge flere kræfter i min egen forretning, sagde den afgående formand, der blev hyldet med stående applaus af forsamlingen.

Forsker udtrådte

Ud af bestyrelsen trådte desuden den tidligere Bioscan-medarbejder, nu centerleder ved Syddansk Universitet Birger Norddahl, der angiveligt af sin arbejdsgiver er blevet pålagt at forlade sit tillidshverv for ikke at komme i en interessekonflikt under sin forskning.

På forslag fra bestyrelsen nyvalgtes direktør, virksomhedskonsulent Allan K. Pedersen, Farum, til bestyrelsen. Den 42-årige forretningsmand, der i et års tid har bistået Bioscan-ledelsen i kulissen, ventedes ufpeget til ny formand på et konstituerende bestyrelsesmøde.

Hurra og vin

Generalforsamlingen sluttede med et trefoldigt leve for Bioscan. Og efterfølgende blev der taget forskud på fremtidens glæder i restauranten på Hotel Scandic, hvor bestyrelsen var vært ved en sandwich og et glas vin eller vand.

Bioscan vil sælge nye aktier for mindst 15 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce