Billigere øl til danskerne kan blive problematisk


Billigere øl til danskerne kan blive problematisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-regler gør det svært for regeringen at sænke afgifter på øl uden også at sænke den på vin, siger advokat.

Hvis man lemper afgifterne på øl, kan det være i strid med EU-regler ikke også at lempe afgifterne på vin. Det kan nemlig meget vel betragtes som værende konkurrenceforvridende.

Det mener skatteadvokat Eduardo Panzeri Vistisen fra Vistisen Skatteadvokater, der er ekspert international skatteret.

- I princippet er det nogle helt basale EU-regler, der handler om, at man ikke må have interne afgifter, der diskriminerer i forhold til produkter.

- Der er ikke superspecifikke regler, men der er en retspraksis, der siger, at når man som Danmark laver rigtig meget øl, men også importerer vin fra Frankrig, så skal afgifterne helst ligne hinanden, forklarer han til Ritzau.

I forhandlingerne om den kommende vækstplan kæmper oppositionen ellers for en såkaldt grænsehandelspakke, der vil sænke afgifterne på øl og vand. Men ifølge Jyllands-Posten er de billigere øl nu løbet ind i problemer.

Skatte- og Finansministeriets embedsfolk har ifølge avisen vurderet, at de danske ølafgifter kun kan sænkes minimalt - mellem 10 og 25 ører per dåse - før EU's regler også kræver afgiften på vin sænket.

- Og hvorfor i alverden skulle vi bruge den begrænsede sum, der er til rådighed, på at sænke vinafgifterne til fordel for de franske vinbønder?, spørger en kilde fra oppositionen i avisen.

Ifølge Eduardo Panzeri Vistisen er der en masse praksis fra EU-domstolen, der regulerer, hvornår vin er i konkurrence med øl, hvor meget der skal til, og hvordan man sammenligner.

- Reglerne handler om det indre marked, interne afgifter og fri bevægelighed. EU skal have et marked, der flyder. Man ikke må diskriminere produkter, men i stedet tilgodese det indre marked.

Søndag eftermiddag er der igen møde i Finansministeriet om vækstplanen.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har regeringen fokus på, at den mest synlige gevinst nu opnås ved at fjerne sodavandsafgiften, i stedet for at bruge lidt på øl og lidt på sodavand, når nu EU "stiller sig i vejen" for massiv afgiftslettelse på øl.

Billigere øl til danskerne kan blive problematisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce