Billige møbler til amerikanerne


Billige møbler til amerikanerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl Hansen tabte 3,3 mio. kroner på den lave dollarkurs.

Den faldende kurs på den amerikanske dollar kostede i 2007 mange penge for møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn i Aarup.

I det netop afsluttede regnskab for 2007 opgøres det samlede valutatab på dollar og japanske yen til 3,3 mio. kroner, og de ville have pyntet godt på bundlinjen, erkender direktør og ejer Knud Erik Hansen.

- Vores salgsselskab i USA har prislister i dollar, og de kører med faste priser i et helt år. Så vi har først kunnet få priserne justeret pr. 1. januar 2008, siger han.

Andre besværligheder i 2007 var flytningen af Tranekærafdelingen til Aarup. Den kostede et par måneders produktion.

- Vi har flyttet 2500 kvadratmeter fabrik, og har måttet bygget hele fabrikken i Aarup om for at få plads, siger Knud Erik Hansen.

Bortset fra disse problemer var 2007 et rigtigt godt år for møbelvirksomheden i Aarup. Der blev solgt masser af Wegnerstole ikke mindst på det amerikanske og japanske marked.

Carl Hansen & Søn opgiver ikke omsætningstal i regnskabet, men bruttoresultatet indikerer, at der var fart på. Det voksede i 2007 med hele 14 procent.

Resultatet før skat blev på 2,1 mio. kroner, og egenkapitalen røg atter i plus efter en årrække med negativt fortegn.

Og 2008 tegner også ganske godt, selv om presset fra de høje energipriser kan begynde at mærkes i Europa. Til gengæld er der fortsat godt gang i den i Sydøstasien.

- Men generelt er vores segment ikke så påvirket af de høje energipriser, så vi ser meget positivt på resten af året, siger Knud Erik Hansen.

Billige møbler til amerikanerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce