Bilforhandlere sælger falske demobiler

Skat har besøgt 120 bilforhandlere, og den foreløbige konklusion er, at for mange forhandlere ikke anvender reglerne om demobiler rigtigt, siger produktionsdirektør i Skat Steffen Normann Hansen.
Foto: Dmitry Perov

Bilforhandlere sælger falske demobiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilforhandlere sælger nye biler som demobiler for at spare registreringsafgift, siger Skat efter kontrolaktion.

Bilforhandlere sælger "falske" demobiler, så staten taber indtægter fra registreringsafgiften.

En kontrolaktion, som Skat har foretaget hos 120 bilforhandlere, bekræfter mistanken om, at reglerne i et vist omfang bliver misbrugt, oplyser Skat.

Aktionen blev gennemført onsdag på landsplan, og 120 kontrolmedarbejdere fra Skat deltog. Man er nu ved at opgøre det samlede resultat af kontrollen.

- Derfor kender vi endnu ikke de præcise resultater. Men allerede ud fra de foreløbige resultater af kontrollerne kan vi konstatere, at for mange forhandlere ikke anvender reglerne om demobiler rigtigt, siger produktionsdirektør i Skat Steffen Normann Hansen.

- Bilforhandlerne sælger reelt nye biler som demobiler. Det har den konsekvens, at staten taber beløb i registreringsafgift, siger Steffen Normann Hansen.

De sager, hvor der er klare indikationer på snyd, vil efterfølgende blive gennemgået. Og hos Skat vil man vurdere, om der skal rejses sager om efterbetalingskrav, bødekrav og eventuelt krav om fængselsstraf.

De endelige resultater af aktionen vil blive offentliggjort. Og Skat forventer, det sker inden sommerferien.

Oveni vil Skat indkalde bilforhandlernes brancheorganisationer til et møde allerede i næste uge for at præsentere de foreløbige resultater af denne uges aktion.

Her skal man blandt andet drøfte, hvordan det kan sikres, at de gældende regler anvendes korrekt og ensartet af alle forhandlere.

Bilforhandlere sælger falske demobiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce