Bild sælger masser af biler

En stor del af de biler, Søren Bild sælger til Østeuropa, udskibes fra Fredericia.
Foto: Peter Leth-Larsen

Bild sælger masser af biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjente 15 millioner kroner i 2007 på at eksportere 3000 biler

Uden de helt store armbevægelser har bilhandler Søren Bild i Faaborg i de senere år skabt sig en yderst lukrativ forretning ved at eksportere nyere og ældre danske person- og varebiler. 2007 blev hans hidtil bedste år med 3000 solgte biler, og regnskabet endte med et plus på 15,4 millioner kroner før skat.

Dermed overgik han 2006, hvor resultatet "kun" blev på 12 millioner kroner.

Efter skat kunne der sidste år overføres 11,3 millioner kroner til hans holdingselskab, hvor egenkapitalen voksede til 21,7 millioner kroner.

Alt i alt et fantastisk resultat som Søren Bild dog ikke regner med at kunne gentage i det igangværende år.

- I de første fem måneder har omsætningen været nogenlunde som sidste år, men vi kan begynde at mærke den økonomiske afmatning. Nybilsalget er næsten gået i stå i Danmark, folk venter med at skille sig af med deres ældre biler, og det giver færre biler, som jeg kan byde på, siger han.

I virkeligheden kunne han sælge langt flere biler, end han gør i dag.

- På nogle af de store markeder som f.eks. Ukraine kan jeg stort set komme af med alle dem, jeg kan skaffe, siger han.

Og her ligger kilden til en begyndende bekymring. For storkunderne i Ukraine kommer til Faaborg hver fredag for at købe 10-15 biler hver gang.

- Og de gider altså ikke rejse 2000 kilometer, hvis jeg kun kan skaffe fem, siger han.

Forretningssuccesen tilskriver han primært, at han er gået en anden vej end kolleger, der også handler med brugte biler til udlandet.

- Mange af dem har mest tænkt i at finde biler, der har givet meget afgift tilbage. Vi går i stedet efter at finde de biler, som vi ved kan sælges i udlandet, siger han.

Og Bilds model fungerer også, selv om registreringsafgiften blev lagt om 1. maj 2008.

- Afgifterne betyder ikke så meget for os. Det er langt vigtigere, hvordan importreglerne er i f.eks. Ukraine, siger Søren Bild.

Bilds hjerne

Ét er, at der er for få biler at opkøbe - en anden begrænsning i forretningsomfanget er Søren Bilds hjerne. Han beskriver sig selv som bilautist - en omvandrende databank med købs- og salgspriser, afgiftsrefusionsatser for samtlige bilmodeller, der er solgt i Danmark i de seneste 10 år. Og personen, der kan aflaste ham som indkøber, findes formentlig ikke.

- Jeg kan f.eks. huske, hvad jeg betalte for en bil for tre år siden. I virkeligheden er det jo fuldstændig åndssvagt at fylde sit hoved med den slags, men det er altså det eneste, jeg kan, siger han.

Åndssvagt måske, men absolut tilstrækkeligt, hvis man vil være rig i en fart. Bilds hukommelse i kombination med de rette afsætningskanaler har på tre år skabt ham en formue på 21 millioner kroner.

Men hvor længe kan man holde til at formidle 50-60 biler om ugen på den måde?

- Jeg har gjort det i mange år efterhånden. Det er min interesse og mit levebrød på samme tid, og jeg synes stadig, det er sjovt at købe biler op - ikke mindst hos store forhandlere der ikke altid ved, hvad det er, de sælger, siger han.

Nu skulle man jo tro, at en bilfreak som ham ville køre rundt i Porsche eller en fuldblods Ferrari. Men nej. Familiens primærbil er en ikke alt for driftsikker Volvo Stationcar fra 1998.

- Når den er på værksted - og det sker jævnligt - så kører jeg i en 12 år gammel Mercedes, siger han.

Bild sælger masser af biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce