Som en konsekvens af konflikten mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner skal danskerne måske betale for at gå til lægen efter 1. september.

PLO's formand, Henrik Dibbern, opfordrede søndag de praktiserende læger til at opsige deres aftaler med det offentlige ved at aflevere deres ydernumre.

Det kan betyde, at danskerne skal have pengene op af lommen ved hvert lægebesøg. Det er endnu uklart, hvor meget patienter selv vil skulle betale, hvis brugerbetaling bliver en realitet, samt hvor stor en andel, regionerne eventuelt vil refundere.

På PLO's hjemmeside kan man imidlertid finde en prisliste for lægekonsultationer. Og der er stor forskel på, hvor meget det koster, alt efter hvilken type behandling patienterne skal modtage.

Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner.

Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.

Derudover er der en lang række af ydelser, som der også er fastsat et honorar for. For eksempel koster det 45 kroner at få taget en blodprøve inklusiv forsendelse og 181 kroner at få behandlet et større sår ved første konsultation.

Skulle det komme så vidt, at lægerne selv opkræver betaling af deres patienter, er der dog ingen sikkerhed for, at de følger den honorartabel, som findes nu. Hvis lægerne opsiger deres ydernumre, har de frihed til selv at fastsætte deres takster, oplyser Lægeforeningen til Fyens.dk.

Du kan se hele listen over lægernes honorarer her.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Venstre kommer læger i møde

1
Jurist fra SDU: Drastisk at fjerne aftaleret

Jurist fra SDU: Drastisk at fjerne aftaleret

Se regeringens plan om at fjerne PLO's forhandlingsret

Se regeringens plan om at fjerne PLO's forhandlingsret