Betal med lokal mønt på ferien og spar gebyr


Betal med lokal mønt på ferien og spar gebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du betaler med kroner via betalingskortet på ferien.

Efterårsferien kalder, og udlandet lokker. Og flere og flere forretninger i udlandet spørger feriegæsterne, om de med plastikkortet vil betale i lokal valuta eller danske kroner.

Men selv om det umiddelbart lyder smart, at man kan afregne i danske kroner i eksempelvis Spanien, så bør man betale i den lokale valuta fremfor i danske kroner, lyder anbefalingen fra FDM.

For ofte bliver varer dyrere, hvis du vælger at få regningen i danske kroner.

Når man vælger at betale med kroner, kan forretningen nemlig selv bestemme vekselkursen og også vælge at pålægge kunden et vekselgebyr, oplyser FDM Travel.

- Selvom der kun er tale om en prisforskel på få procenter, er det jo stadig penge, man kan spare ved et simpelt nej tak, siger direktør i FDM Travel, Jan Lockhart.

Betalingsprocessen hedder Dynamic Currency Conversion (DCC) og fungerer således, at udenlandske forretninger kan tilbyde at tage imod betaling i danske kroner. DCC er især udbredt de steder, hvor der er mange turister.

I princippet er butikkerne, restauranterne, biludlejningsfirmaerne og hotellerne forpligtet til at oplyse kunden om, hvilken kurs de benytter sig af samt oplyse om eventuelle vekselgebyrer. Desværre er det FDM Travels erfaring, at det ikke altid sker.

- Det kan godt betale sig at være opmærksom på forskellen. Et pristjek, som vi har lavet hos en større tøjkæde i London, viser, at der på den pågældende dag blev tillagt et gebyr på 2,5 procent ved betaling i danske kroner, siger Jan Lockhart.

FDM Travel anbefaler, at man altid tjekker forretningens vekselkurs og om forretningen også pålægger et vekselgebyr, inden man vælger at betale med sit plastikkort.

Betal med lokal mønt på ferien og spar gebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce