Bestyrelsesformand fyrer Diana-direktør

Bestyrelsesformand Philip Kjær mener, at direktøren gjorde for lidt ved problemerne.
Foto: Polfoto

Bestyrelsesformand fyrer Diana-direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik kun et halvt år på jagtrejsebureauet i Svendborg

Direktøren for Diana Jagtrejser i Svendborg, svenskeren Joacim von Bodungen, er fratrådt med øjeblikkelig virkning. Bestyrelsen for rejsebureauets moderselskab, DGT Sweden AB, fyrede direktøren mandag og har indledt jagt på en ny direktør.

Overholdte ikke aftale

Joacim von Bodungen fik kun et halvt år i chefstolen, som han indtog, da Diana Rejser befandt sig i en meget turbulent situation med store økonomiske problemer.

Den nyvalgte bestyrelsesformand Philip Kjær takker for indsatsen, men lægger ikke skjul på, at von Bodungen efter bestyrelsens vurdering ikke levede op til forventningerne:

- Vi havde oprindeligt en aftale om, at han skulle flytte til Svendborg og derved være nær selskabet, men det skete ikke.

Uløste problemer

En anden årsag til afskedigelsen er ifølge Philip Kjær, at der ikke skete nok i relation til bearbejdelse af de problemer, der var, da han overtog posten.

- Tingene er ikke gået fremad, men har fået lov til at sejle lidt for meget, siger Philip Kjær.

Han venter, at bestyrelsen på et møde fredag kan udpege en midlertidig direktør, indtil der er fundet en vedvarende løsning. En kandidat, der har erfaring i at rydde op, er på dagsordenen.

DGT Sweden, som er børsnoteret på First North i Stockholm, har netop gennemført en aktieemission. Den kunne maksimalt have indbragt 14 millioner svenske kroner, men det blev kun godt det halve, nemlig 7,7 millioner.

Likviditet stadig stram

Pengene er øremærket Diana Jagtrejser. Beløbet er dog mindre, end bestyrelsen havde som mål, hvilket var 10 millioner.

- Derfor er der sat forhandlinger i gang med nogle af dem, der har givet lån til selskabet om en udskydelse af tilbagebetalingen. Og så vil der blive sat ekstraordinær fokus på, hvordan vi kan holde likviditeten i ave i de kommende måneder, oplyser Philip Kjær.

Det var i går ikke muligt at træffe Joacim von Bodungen for en kommentar.

Bestyrelsesformand fyrer Diana-direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce