Bestyrelsen på skolebænken hos SDU

Micro Matic-direktør Søren Vilby, der også er tidligere formand for DI på Fyn, er inviteret til at holde oplæg på SDU-kurset om den gode og værdiskabende bestyrelse. Vilby er selv yderst aktiv i en lang række bestyrelser som Marius Pedersen A/S og er i øvrigt formand i mange af dem. Arkivfoto

Bestyrelsen på skolebænken hos SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere erfarne fynske erhvervsnavne og en række forskere fra Syddansk Universitet deler ud af bestyrelseserfaringerne og forskning, når SDU sætter fokus på, hvordan en god bestyrelse kan skabe mere værdi for virksomheden.

Ægteparret Jan og Dorte Milling har de seneste år haft stor nytte af den professionelle bestyrelse, de indførte for hotelkæden Milling Hotels i 2014.

Hotelkoncernen slog endnu engang rekord i det netop offentliggjorte regnskab for 2017, og ejerne understreger vigtigheden af at have fået erhvervskapaciteter som Claus Wårsøe og Lars Claudi Mortensen med på holdet.

- Det har haft utrolig stor betydning. Det har været med til at skærpe forretningen, sagde adm. direktør Jan Milling forleden til avisen efter at Milling Hotels kunne fremvise endnu et overskud før skat på 17,5 millioner kroner.

Det er netop også budskabet i et nyt kursusforløb hos Syddansk Universitet, hvor man både kan høre kendte erhvervsfolk fra Fyn dele ud af deres bestyrelseserfaringer og ikke mindst høre om de nyeste forskningsresultater på området fra SDU's egne forskere.

Hos SDU kalder man kurset den værdiskabende bestyrelse og Torben Munk Damgaard, der er chef for efteruddannelse ved SDU, fortæller, at det nye bestyrelseskursus er oprettet, fordi virksomhederne efterspørger et bedre bestyrelsesarbejde:

- Vi har oplevet, at de mellemstore virksomheder på Fyn ønsker at styrke virksomhedernes forretning via deres bestyrelsesarbejde. Ved at kombinere viden fra stærke forskningsmiljøer hos os med markante forretningsfolks praksiserfaringer fra bestyrelsesarbejde, har vi lavet et forløb, der kan imødekomme bestyrelsesmedlemmers udfordringer.

Professor dr. merc. og tidligere dekan Jesper Strandskov står i spidsen for de forskere, der skal hjælpe virksomhederne på kurset til en bedre bestyrelsesindsats. Foto: SDU
Professor dr. merc. og tidligere dekan Jesper Strandskov står i spidsen for de forskere, der skal hjælpe virksomhederne på kurset til en bedre bestyrelsesindsats. Foto: SDU

Bro fra forskere til firmaer

Hos Milling Hotels har bestyrelsesformand Claus Wårsøe taget sine erfaringer fra 21 års bestyrelsesarbejde hos L'easy med og netop erfaringerne fra bestyrelseslokalet kommer også i spil på det nye kursus. Udover SDU's egne forskere kommer en række erhvervsnavne ind for at holde oplæg. Det er bl.a. Micro Matic-direktør Søren Vilby, Claus Astrup-Larsen, bestyrelsesformand for Albogulve og ekstern lektor på SDU, og Jørn Tholstrup Rohde, bestyrelsesformand for bl.a. Alfred Pedersen og Søn.

- Vores forskere vil gerne afprøve deres viden i praksis. Vores forskning skal være anvendelig, den skal kunne bruges til noget, så den kommer samfundet til gode. Så det handler også om, at vi tror på vigtigheden af at bygge bro mellem forskere og virksomheder. Bestyrelseskurset kombinerer netop det, siger Torben Munk Damgaard.

I spidsen for kurset, som i første omgang er et tre-dages forløb i forsommeren, står professor dr. merc. og tidligere dekan Jesper Strandskov sammen med erhvervsmanden direktør Mikael Kold, der selv er professionelt bestyrelsesmedlem. Kurset skal kombinere den akademiske tilgang med virkeligheden ude i virksomhederne, fortæller de to kursusledere:

- Vi videreformidler den nyeste forskning i forhold til hvordan bestyrelsen kan bidrage til vækst og indtjening? Hvilken betydning kan en udvidelse af bestyrelsen med eksterne medlemmer have for en familieejet virksomhed? Hvordan sammensættes bestyrelserne mest optimalt? Og hvad siger forskningen om de ændringer, der naturligt sker i forhold til bestyrelsens rolle og funktioner samt i samspillet med direktionen, siger Jesper Strandskov.

Bestyrelsen på skolebænken hos SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce