Beskæftigelsesminister får påtale


Beskæftigelsesminister får påtale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsrevisorer kritiserer Beskæftigelsesministeriet for lovsjusk, der kan koste staten op mod 600 millioner kroner. Minister tager påtale til efterretning.

Forberedelserne til ny lov om ferie var ikke god nok, og det koster nu en alvorlig påtale til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens (V) ministerium. Skatteborgerne må dog betale langt mere, for lovsjusket har foreløbig givet en ekstra regning til statskassen på 420 millioner kroner.

Sagen handler om et hul i ferieloven, der gav efterlønsmodtagere mulighed for at få efterløn og feriepenge samtidig.

Forløbet var ifølge statsrevisorerne rodet, og ministeriet får derfor den tredje mest alvorlige kritik.

- Statsrevisorerne påtaler, at Beskæftigelsesministeriets lovforberedende arbejde med ændring af ferieloven var præget af manglende grundighed og forudseenhed, skriver de i en bemærkning til sagen.

Claus Hjort Frederiksen tager statsrevisorernes påtale til efterretning, mens departementschef Bo Smith peger på, at loven er ændret.

- Statsrevisorerne har vurderet, at ministeriet i det lovforberedende arbejde skulle have gjort sit hjemmearbejde bedre. Den kritik tager jeg til efterretning. Jeg kan tilføje, at ministeriet ændrede reglerne, så snart det blev klart, at de fik utilsigtede konsekvenser for efterlønnere, siger Bo Smith til Ritzau.

Beskæftigelsesminister får påtale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce