6500 unge mennesker mangler en praktikplads. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) sender brev til 65.000 virksomheder med appel om at oprette flere pladser.
Mange tusinde danske virksomheder modtager i den kommende tid et brev med venlig hilsen fra undervisningsminister Bertel Haarder (V). Brevet indeholder en appel til virksomheden om at oprette flere praktikpladser og minder samtidig om den kontante bonus på 50.000 kroner per elev.

Undervisningsministeriet er gået sammen med DA, LO, KL, Danske Regioner, Danske Erhvervsskoler - Lederne og SOSU-Lederforeningen om at sende de 65.000 breve til virksomheder, som er godkendt til at have elever.

- Jeg sætter stor pris på det gode samarbejde om at skaffe flere praktikpladser. I den situation, vi er i, hvor cirka 6500 elever i erhvervsuddannelserne søger efter en praktikplads, er det nødvendigt, at vi løfter i flok. Både for de unge, for virksomhederne og for samfundet, siger ministeren i en pressemeddelse.

I 2009 blev et flertal i Folketinget enig om at afsætte 1,3 milliarder kroner til flere praktikpladser for elever på erhvervsuddannelserne. Som en del af pakken blev der indført en bonusordning, så alle virksomheder, der tager en elev i lære, får en kontant belønning på op til 50.000 kroner.