Berøringsangst: Ambassadører skal reducere stress

Souschef Tina Eisenhardt fra Middelfart Erhvervscenter har sat gang i forløbet for et hold antistress-ambassadører. På kurset har deltagerne blandt andet lært om, hvordan hjernen fungerer, hvad en leder kan spørge sin medarbejder om, og hvordan virksomheden får lavet en beredskabsplan. Foto: Heidi Juel Skovrider

Berøringsangst: Ambassadører skal reducere stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Erhvervscenter har klækket hold af antistress-ambassadører. De skal være med til at reducere stress i deres virksomheder ved blandt andet at være med til at spotte kolleger og medarbejdere, der er på vej til at blive stressede og at kunne handle, hvis det går galt.

MIDDELFART: Hvordan ser man, om en kollega eller medarbejder er stresset? Og hvad gør man, hvis det går galt?

Det er nogle af de temaer, som 15 antistress-ambassadører har beskæftiget sig med det seneste halve års tid.

Gennem et forløb hos Middelfart Erhvervscenter er de blevet klogere på, hvordan hjernen fungerer, hvordan man kan forebygge stress, og hvad man kan gøre, hvis en kollega eller medarbejder bliver ramt af stress.

Souschef Tina Eisenhardt fra erhvervscentret fortæller, at hun gennem nogen tid kunne se, at der var behov for et forløb i forhold til at håndtere stress.

- Jeg driver forskellige netværk for ejerledere og mellemledere, og her kunne jeg fornemme, at de manglede nogle redskaber til at håndtere stress, fortæller hun.

- De kunne måske godt se, at det ikke fungerede for en medarbejder, men de havde det svært med det, fordi det ligger i privatsfæren, og der var berøringsangst omkring, hvad man kan gøre. Det var jomfrueligt land, som de ikke havde betrådt.

På netværksmøderne var stress et emne, som blev debatteret, men ingen vidste rigtig, hvad de skulle gøre, og derfor var det svært for deltagerne at hjælpe hinanden.

Mindfullness på programmet

- De spurgte hinanden, om der var nogen med gode idéer, og nogen havde prøvet nogle ting med succes og andre uden succes. Men det var ikke professionelt nok i forhold til, hvordan de ellers leder deres virksomhed, forklarer Tina Eisenhardt.

Derfor blev holdet udbudt, og det blev fyldt op, så der har været 15 deltagere. Forløbet begyndte i april og blev afsluttet med en sjette temadag i oktober.

Der er blandt andet undervist i, hvordan hjernen fungerer, og hvornår man skader sig selv, positiv psykologi, at spotte en stressramt og værktøjer til den svære samtale. Forløbet endte ud med, at deltagerne skulle lave en beredskabsplan for den virksomhed, de er i.

En del af undervisningen har også handlet om mindfulness og at få nogle øvelser, der kan bruges i hverdagen.

- Deltagerne har fået nogle konkrete mindfulness-redskaber, som gør, at de bliver bedre til at arbejde fokuseret, fortæller Tina Eisenhardt.

- Flere fortæller, at de føler, at de er blevet bedre til at skære fra og sortere i opgaverne. En virksomhed har for eksempel indført, at de kun tjekker mails klokken 9, 12 og 15. Så det handler om at være bevidst om at skabe en god arbejdsdag og ikke zappe mellem for mange opgaver.

Det overordnede formål med forløbet har været at lære deltagerne at forebygge stress, at spotte stress og at håndtere stress. Nu bliver opgaven at få budskaberne udbredt i virksomhederne.

Søger sponsorer

Tine Eisenhardt håber på, at deltagerne kan være med til at ændre kulturen i virksomhederne.

- Nu har de fået værktøjerne, og de har set på, hvordan de kan bruge dem i deres virksomhed. Det handler meget om at fortælle om det, de har lært, og gøre det synligt for alle, så alle kan være med til at spotte, om en kollega er i det grønne, gule eller røde felt i forhold til stress, forklarer hun.

- Ude i virksomhederne skal man kunne tale om det, og det skal være legitimt at prikke til en kollega, hvis man føler, at det begynder at skride for dem, og hvad kan vi gøre ved det. Det handler både om kulturen og om at have et akutberedskab klar, så man ved, hvem der gør hvad, hvis det går galt.

Der har været stor opbakning til holdet, hvor flere virksomheder er blevet afvist, så nu håber Tina Eisenhardt, at det kan lade sig gøre at oprette et nyt hold.

- Det kræver, at jeg kan finde nogen, der kan finansiere det, for ellers vil det nok koste cirka 10.000 kroner pr. virksomhed. Det er måske ikke mange penge for seks dages kursus, men det kan være en stor udgift for en mindre virksomhed, siger hun.

- Så jeg må prøve at gå til nogle af de store spillere, som er vant til at bidrage til bæredygtighed og at støtte et godt initiativ, for jeg vil rigtig gerne køre sådan et hold igen.

Berøringsangst: Ambassadører skal reducere stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce