Bernstein svarer Lykketoft igen


Bernstein svarer Lykketoft igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er aldrig lagt skjul på at den finansielle krise har overrasket herhjemme, siger nationalbankdirektør Niels Bernstein som svar på Mogens Lykketofts kritik.

Nationalbankdirektøren svarer nu højst usædvanligt tilbage i en kritik, som Mogens Lykketoft har rejst i dagens udgave af Politiken. Ifølge Bernstein synger samme Lykketoft en gammel sang, når han kritiserer Nationalbankens håndtering af den økonomiske krise:

- Der er ikke noget nyt i substansen i kritikken fra Lykketoft. Jeg har ikke lagt skjul på, at omfanget af den finansielle krise samt hastigheden og styrken i den økonomiske nedtur har overrasket os, siger Berstein i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Han konstaterer videre, at Danmark er blevet overrasket på lige fod med andre internationale organisationer, regeringer og centralbanker.

Mogens Lykketoft siger i kommentaren, "at det er svært at fæste lid til nationalbankdirektørens rådgivning". Han beskylder blandt andet Niels Bernstein for at have overset det usunde gearede opkøb af ejendomme og aktier, der drev priserne op i fantasihøjder. Han så ifølge Lykketoft heller ikke faren ved afdragsfrie flexlån i en tid, hvor boligmarked var følsomt over for prisfald. Men den største synd er ifølge Lykketoft, at Bernstein forsømmer enhver lejlighed til at gøre regeringen opmærksom på den underfinansierede politik, og at han afviser behovet for en vækstpakke.

- Jeg mener, at Bernstein helt fundamentalt fejlvurderer finanskrisens djævelske dynamik og de samfundsøkonomiske omkostninger, der er, ved at få folk i arbejde igen, hvis man først har drevet dem ud i lang tids arbejdsløshed (...) Det er et meget stort medansvar, nationalbankdirektøren dermed påtager sig for en forkert og passiv økonomisk politik, skriver Lykketoft.

Den beskyldning vil Bernstein ikke have siddende på sig:

- Forslaget om at bruge bygge- og anlægssektoren til at skabe job som kompensation for faldende beskæftigelse andre steder har jeg for nylig forholdt mig til i taler og interview. Essensen er, at mulighederne for jobskabelse ad denne vej er begrænsede, og at vi meget vel kommer til at gøre mere skade end gavn. Det er min opfattelse, at vi nu lige bør se tiden an og se, hvorledes de initiativer, der er iværksat, virker, inden der sættes yderligere ting i gang.

Bernstein svarer Lykketoft igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce