Berlusconi i ny skandale til G8-topmøde


Berlusconi i ny skandale til G8-topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiens premierminister beklager sig til USA's præsident, Barack Obama, over venstresnoede dommere i Italien.

Italiens premierminister, Silvio Berlusconi, har endnu engang gjort sig uheldigt bemærket med kommentarer om landets retssystem.

Under et G8-topmøde i franske Deauville fangede et kamera, hvordan Berlusconi under en uformel samtale med USA's præsident, Barack Obama, beklagede sin nød over venstreorienterede dommere.

- Vi har præsenteret en retsreform, som er afgørende for os. I Italien har vi nærmest et diktatur af dommere fra venstrefløjen, siger Berlusconi til en tydeligt forbløffet Obama.

Silvio Berlusconi er i øjeblikket hovedpersonen i en retssag, hvor han står anklaget for at have sex med en mindreårig prostitueret.

Men det er langt fra første gang, at den kontroversielle italienske regeringschef og mediemogul er i karambolage med retsvæsnet.

- Jeg har haft 31 retssager mod mig, og jeg er altid blevet frikendt, pralede Berlusconi over for Obama ifølge mundaflæsning af videobillederne.

Kommentarerne fra 74-årige Silvio Berlusconi har skabt massiv medieomtale i de dele af den italienske presse, som ikke hører under Berlusconis medieimperium.

- Premierministeren har tydeligvis tabt hovedet, skriver avisen La Repubblica i en leder på forsiden.

Lederen af det største oppositionsparti, Pier Luigi Bersani, vælger derimod den humoristiske tilgang til sagen.

- Jeg ved ikke, om Berlusconi vil spørge Obama om indblanding fra Nato, siger Bersani.

Den nye skandale kommer op til et afgørende lokalvalg i weekenden i Berlusconis hjemby, Milano, hvor premierministeren risikerer at lide et ydmygende nederlag.

/AFP

Berlusconi i ny skandale til G8-topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce