Berlusconi håber på comeback efter nyvalg


Berlusconi håber på comeback efter nyvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyvalg italien vil styrke Berlusconi, viser måling. Og den tidligere regeringschef tager gerne et valg nu.

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi siger, at han vil stå som den, der skal lede sit land igen, hvis der udskrives et hurtigt valg, efter at centrumvenstres leder, Pier Luigi Bersani, igen har afvist at danne en regering sammen med sin borgerlige rival.

En ny meningsmåling fra instituttet Ispo viser, at Berlusconis centrumhøjre står til at vinde en spinkel sejr, hvis der udskrives et nyvalg for at bryde det politiske dødvande i Rom.

Målingen viser, at Berlusconis blok ville få kontrol over underhuset i parlamentet, men ikke Senatet. Det er samme situation, Bersani står i i dag efter det mudrede parlamentsvalg i februar.

- Vi er klar til et nyvalg, siger Berlusconi, som lørdag talte til tusindvis af tilhængere i den sydlige by Bari.

Han understregede, at han er parat til at gå ind i en stor koalition med Bersani, så Italien får en stærk og stabil regering øjeblikkeligt.

- Ellers må italienerne igen til stemmeurnerne, siger han.

- Vi er parate til endnu et valg, og jeg vil være med som kandidat til premierministerposten, tilføjer mediemogulen, som har været italiensk regeringsleder ad tre omgange.

I det politiske dødvande efter valget har Bersani har hele tiden fastholdt, at det er udelukket at danne en bred samlingsregering med Berlusconis centrum-højre-koalition.

Valget førte til et parlament med tre store blokke, der er fjendtlige over for hinanden, og som ikke kan regere alene. Derfor anses udskrivelse af et nyvalg for stadigt mere sandsynligt.

Men af forfatningsmæssige grunde kan et nyvalg ikke udskrives af præsident Giorgio Napolitano, og der er nu fokus på, at parlamentet vælger et nyt statsoverhoved. Præsidentvalget indledes torsdag.

Berlusconi håber på comeback efter nyvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce