Hvis politikerne gør alvor af ordene om at privatisere TV2, er Berlingske Media interesseret i købet.

Det kan muligvis blive Berlingske Media, der fremover trækker i TV2's tråde.

I hvert fald melder selskabet sig i kapløbet om at købe tv-stationen, skriver Berlingske Business' netavis.

Berlingske Medias topchef, Mette Maix, mener, at tv-stationen vil passe godt ind i Berlingske Media.

- Det er et oplagt match. Vi har rigtigt mange års erfaring med at lave kvalitetsindhold til danskerne. Det har TV2 også.

FAKTA: Det står der i regeringsgrundlaget om TV2-salg

Regeringen har lagt op til at privatisere TV2, og ifølge topchef Mette Maix står Berlingske Media klar til at byde, siger hun til Berlingske Business.

Allerede i november meldte regeringen ud, at man havde i sinde at sælge TV2. Dette ved vi om salget:

* "Regeringen ønsker at privatisere TV2. Forberedelse af en privatisering af TV2 vil blive påbegyndt i 2017, så privatiseringen kan ske, efter at den nuværende mediepolitiske aftale for 2015-2018 udløber."

* "Regeringen vil sikre, at der fortsat er et bredt udbud af public service-indhold efter en privatisering af TV2."

* På Kulturministeriets hjemmeside står der, at arbejdet med at privatisere tv-kanalen "er påbegyndt".* Det betyder ifølge kulturminister Mette Bock (LA), at regeringen er i gang med at afklare diverse spørgsmål, så et salg i givet fald kan finde sted efter medieforligets udløb.

Kilde: Regeringsgrundlaget, Berlingske.

- Vi har tre stærke avisbrands og har de seneste fem år også drevet en public service-radio. Vi vil gerne vækste, og vi synes, at vi har kræfterne til denne opgave, siger topchefen til Ritzau.

I forvejen er Berlingske, BTMX, Weekendavisen og public service-radioen Radio24Syv en del af Berlingske Media.

Berlingske har belgiske ejere i ryggen, og planen er at udvikle TV2 yderligere, lyder det.

En række bejlere har tidligere meldt om deres interesse, hvis politikerne træffer beslutningen om en privatisering.

- Det er vigtigt, at man fra politisk side ved, at der er nogle interesserede købere. Nu ved de, at vi står klar, hvis det bliver aktuelt, siger Mette Maix.

Allerede i november meldte regeringen ud, at man havde i sinde at sælge TV2, og ifølge Kulturministeriets hjemmeside er arbejdet med at privatisere tv-kanalen påbegyndt.

Mette Maix slår fast, at Berlingske som udgangspunkt vil købe TV2 alene.

Ifølge topchefen kan det også blive aktuelt med samarbejde mellem TV2 og resten af Berlingske Medias medier, hvis selskabet køber tv-stationen.

- Så langt er vi ikke endnu, men det er klart, at der, hvor der vil være nogle oplagte synergier, kan det være muligt, men vores plan er, at det også skal være en fuldstændig virksomhed i fremtiden, siger Mette Maix.

Tidligere onsdag kunne Berlingske Media glæde sig over regnskabet fra 2016.

Ifølge selskabet er et underskud på 38 millioner kroner blevet vendt til et plus på 23 millioner kroner. Formelt er regnskabet for 2016 dog ikke offentliggjort endnu, så indtægtsfordelingen kan ikke ses.