Bendtsen går ind i dankortstrid


Bendtsen går ind i dankortstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BETALING: Økonomi- og erhvervsministeren undersøger sikkerheden ved chipkort uden legitimation
Efter den sidste tids betydelige kritik af det nye, billedløse dankort går økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen nu politisk ind i sagen.

- Jeg vil tage et møde med finanssektoren og med ordførerne for de politise partier bag dankort-aftalen. Hvis sikkerheden ikke er i orden, kan jeg gribe ind, og det spørgsmål undersøger jeg i øjeblikket, siger Bendt Bendtsen til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Finansrådet er en million dankort sendt ud til kunderne, og en halv million af disse kort er aktiverede. Hos leverandøren af chipkortet ligger yderligere 2,6 millioner kort, som blot mangler at blive præget med kundenavn og kontonummer.

Bendt Bendtsen understreger, at det er finanssektoren selv, som har fravalgt billedlegitimationen på de nye kort, og han siger, at forholdet siden dankort-aftalens indgåelse sidste år har været kendt af alle parter.

- De politiske ordførere, som nu undrer sig, burde vide bedre. Hvis vi ikke havde fået aftalen, havde dankortet været dødt, og vi skal ikke have brækket den op igen, siger økonomi- og erhvervsministeren.

De nye chipkort er blevet kritiseret for både manglende sikkerhed og langsommelighed i detailhandelens kasseterminaler. Også hos Odense Taxa mangler man billedlegitimationen.

- Billedet er et vigtigt parameter, for underskriften er ikke meget værd. Hvis folk er på vej hjem efter en aften i muntert lag, så ligner det ofte kragetæer, og vi kan ikke se, om det er den rigtige mand. Vi er på Herrens Mark. Vi er klart modstandere af, at billedet er fjernet, siger formand for Odense Taxa, Peter Kjærgaard.

Bendtsen går ind i dankortstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce