Bendtsen erkender gebyrproblemer


Bendtsen erkender gebyrproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHIP: Partierne bag dankortaftalen mødes på tirsdag

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) erkender, at der er problemer omkring dankortet, og har indkaldt forligspartierne til nye drøftelser på tirsdag.

- Der er problemer, og det vil jeg have analyseret. Men det er for tidligt at udtale sig, om gebyret skal sættes i bero, siger han

Samtidig flytter han sigtekornet i striden om dankort-gebyret fra bankerne til butikkerne. Ministeren har bedt Konkurrencestyrelsen kigge på, om butikkerne - i strid med konkurrenceloven - opkræver 50 øre i gebyr ved betaling med dankort efter en fælles aftale.

- Jeg har bedt Konkurrencestyrelsen undersøge, om aftaler mellem butikkerne er årsagen til, at butikkerne gør, som de gør, siger han, med henvisning til, at langt de fleste butikker vælter gebyret over på kunderne. Dog har enkelte som eksempelvis DSB, Metroen og Ilva valgt ikke at opkræve det.

Juridisk direktør i Dansk Handel og Service Kim Munch Lendal finder ministerens synspunkt forfejlet.

- Det er helt reelt at synliggøre gebyret. Forbrugeren kommer til at betale det alligevel over vareprisen, hvis ikke det opkræves direkte, siger han.

I forhold til at stort set hele banksektoren i enighed har valgt at opkræve gebyret på de 50 øre, og at det ikke har været muligt for store landsdækkende kæder som FDB og Dansk Supermarked at forhandle det ned, er Bendt Bendtsen mere forbeholden.

- Jeg håber, der bliver konkurrence der, men jeg vil ikke ind i en detaildiskussion om det nu, det skal analyseres nærmere, siger ministeren.

Konkurrencestyrelsen bekræfter, at den har taget sagen op - herunder det faktum, at gebyrsætningen er så ens.

- Vi har den erfaring, at ens priser kan skyldes både hård og slap konkurrence. Men vi følger det tæt, siger Finn Lauritzen, og vil ikke kommentere sagen nærmere end det.

Konkurrencestyrelsen ser, på baggrund af ministerens henvendelse, både på bankerne og butikkernes ageren i forløbet med at indføre de nye chip-dankort og åbne for gebyrer.

På Christiansborg har Socialdemokraternes erhvervsordfører Jan Trøjborg (S) anklaget bankerne for at være direkte grådige.

- Måske skulle bankerne droppe gebyrerne, indtil det fungerer tilfredsstillende. Det er lidt mærkeligt, at man skal betale 50 øre for noget, der ikke er optimalt. Det ville efter almindelige begreber være det mindste, man kan forlange, siger Jan Trøjborg.

Bankerne har ved flere lejligheder afvist, at der er tale om aftalte priser - med henvisning til, at deres beregninger viser, at den reelle omkostning er 1,25 kroner per dankortbetaling.

Avisen mener:

Debat: 1. sektion side 8

Bendtsen erkender gebyrproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce