Belling har lommerne fulde


Belling har lommerne fulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe-overskud og masser af kontanter til det store musikhus-byggeri

Et fantastisk overskud og tilpasninger af balancen har gjort Jens Bellings økonomi helt klar til hans store investering i Odenses nye musik- og teaterhus.

Hans koncern fik sidste år et uovertruffet overskud på 240 millioner kroner før skat. Samtidig har den realiseret nogle af de faste værdier, så den ved årsskiftet havde 174 millioner kroner i kontanter i banken.

Vigtigt med kontanter

I foråret er der yderligere indfriet gæld, så soliditeten er nu helt oppe på 45 procent.

- Lige nu føler jeg, at det er vigtigt at have store likvide reserver. Vi har tilrettelagt vores økonomi, sådan at vi er klar til at håndtere det store projekt med musik- og teaterhuset, siger Jens Belling.

Et af de vigtige træk i den proces var, da han solgte 80 procent af det tre milliarder kroner store byggeprojekt på slagterigrunden midt i Odense. Her har en pengetank nu taget førersædet. Det salg har også været stærkt medvirkende til årets gode resultat.

Køberen oplyste på handelstidspunktet, at hele projektet kostede 550 millioner kroner - væsentlig mere end de 200-250 millioner, som den oprindelige købesum lød på.

Hele det overskud kan dog ikke ses i det aktuelle regnskab, for en medejer har fået nogle af pengene, og Bel- lings koncern har beholdt en 20 procent ejerandel.

Mange bække

Ud over denne store enkeltindtægt består overskuddet ifølge Jens Belling af "mange bække små."

Hotel H.C. Andersen tegner sig for en af de større bække med et overskud på 10 millioner kroner før skat. Med sine 89 ansatte er hotellet langt den største arbejdsplads i koncernen. På hovedkontoret i Middelfart sidder kun 19 personer.

I ejendomsbranchen består en del af overskuddene ofte af urealiserede værdistigninger. I Belling-koncernen tegner de sig for 36 millioner kroner ud af det samlede tal på 240 millioner kroner.

Ejendommene er værdisat temmelig lavt til en gennemsnitlig forrentning på 7,26 procent.

Færdig med boliger

Belling-koncernen har ændret strategi i årets løb. I otte-ni år har datterselskabet Lillebælt Gruppen bygget boliger, som det selv har solgt til slutkunderne, men den aktivitet er ved at blive lukket. To igangværende projekter bliver afsluttet, og der kommer ikke nye boliger til.

- Markedet er mættet, det er blevet dyrere at bygge, og renten er steget. Nye boliger bliver et meget svært område i de kommende tre-fire år, spår Jens Belling.

Han advarer om, at overskuddet for i år bliver væsentligt mindre blandt andet på grund af en betydelig afmatning i markedet.

Belling har lommerne fulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce