Mandag tager Retten i Odense fat på sagen mod pantebrevsspekulanten René Müller, som er tiltalt for skyldnersvig og underslæb. Sagen blev i januar udsat, fordi anklageren måtte sygemelde sig.

Det er en ejendomshandel i 2007, der er omdrejningspunktet for den retssag, som mandag begynder ved Retten i Odense. Her står den tidligere pantebrevsspekulant René Müller tiltalt for to tilfælde af skyldnersvig og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Anklagemyndigheden mener, at René Müller uretmæssigt tilegnede sig et provenu på op mod 40 millioner kroner ved handel med en ejendom på Strøget i København i 2007.

René Müller-sagen

Marts 2002: René Müller stifter selskabet Prioriteringsselskabet Fyn (Prio Fyn).


Maj 2007: Müller fremlægger et 2006-regnskab, der viser et overskud på 58 millioner kroner før skat. Müller er VIP-kunde hos Fionia Bank og sponsor med egen tribune på Odense Stadion.


Oktober 2007: René Müller køber Amaliegade 29 i København for 165,5 mio. kr. og sælger den straks videre for 220 mio. kr. til Andersen Ejendomme, der kontrolleres af Benny Andersen Beier. Handlen indgik i en byttehandel, hvor Müller som del betaling overtog tre af køberens ejendomme på Frederiksberg.


Oktober 2007: Jyllands-Posten begynder at skrive om mystiske ejendomshandler. René Müller beskrives som edderkoppen.


Januar 2008: Müllers - og Prio Fyns - skæbne er beseglet, da flere af de 17 banker, han entrerede med, opsiger kreditten.


August 2008: Prio Fyn og René Müller begæres konkurs af Jyske Bank. Der er krav mod Prio Fyn på næsten en mia. kr.


Februar 2009: Fionia Bank kollapser og overtages midlertidigt af Finansiel Stabilitet.


September 2009: "Jeg er da ærgerlig og ked af, at folk taber penge på grund af mig, men jeg føler ingen skyld. Jeg er aldrig gået ind i noget, jeg ikke selv troede på", siger Müller i interview med Fyens Stiftstidende.


2009-2012: Müllers rolle i overbelåningssagerne granskes af Kammeradvokaten, og sagen koges ned til at fokusere på de 10 mest suspekte handler.


August 2012: Kammeradvokaten melder René Müller til Bagmandspolitiet.


19. december 2014: Müller tiltales for skyldnersvig og underslæb af grov beskaffenhed.


11. januar 2016: Sagen skulle være startet ved Retten i Odense, men udsættes pga. sygdom.


14. marts 2016: Sagen begynder ved Retten i Odense. René Müller nægter sig skyldig.

Pengene blev ifølge anklageskriftet brugt til at betale privat gæld i stedet for at blive afregnet med långiveren, som ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger var den nu lukkede Eik Bank.

Følg sagen på Fyens.dk

Rene Müller, som ifølge sin forsvarer, Jakob Lund Poulsen, nægter sig skyldig, spillede en hovedrolle i det, der er blevet døbt "det store ejendomsspil", hvor en kreds af personer i årene op til finanskrisens udbrud handlede og byttede ejendomme med hinanden til stadigt højere priser.

Handlerne fik de finansieret af lånevillige banker.

Der er i denne uge afsat retsdage mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Du kan følge sagen på Fyens.dk.

rim

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

10
Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år

Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år