Bedste regnskab nogensinde: Odense-fabrik sætter skub på indtjeningen

Jorgensen Engineering har stor succes med at lave produktionsanlæg til fødevareindustrien. Det hele udvikles og samles i Odense, inden alt pakkes i en container og sendes ud til kunder over hele verden. Foto: Michael Bager

Bedste regnskab nogensinde: Odense-fabrik sætter skub på indtjeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Væksten fortsætter hos Jorgensen Engineering, der leverer det bedste regnskab nogensinde.

De nære markeder i Europa fortsætter med at kaste ordrer af sig, og det kan mærkes hos Odense-baserede Jorgensen Engineering. Med hovedsæde i Tietgenbyen kan virksomheden notere sig for en rekordvækst, der siver hele vejen ned på bundlinjen. For Jorgensen Engineering leverer også det største overskud nogensinde. Det fortæller administrerende direktør Jens Nyeng Christiansen.

- Det har været et ganske fornuftigt år, hvor vi har udviklet vores samarbejdet med nogle af vores store kunder, siger han.

Jorgensen Engineering udvikler og producerer fabriksanlæg og produktionslinjer til fødevareindustrien. Blandt kunderne findes store internationale spillere som Nestlé, Danone, Tetra Pak og Arla. Men væksten kommer især fra Frankrig, Tyskland og England.

- Vi er ved at få en position, hvor de store kunder kender os - også selv om vi ikke er den største spiller. Faktisk er vi oppe mod konkurrenter, der er mindst ti gange så større end os - men qua vores fleksibilitet, vores omstillingsparathed og ikke mindst vores engagement, så tager vi mere ejerskab til tingene en mange af vores kolleger rundt omkring i verden, siger den administrerende direktør, der fik nye ejere sidste efterår.

Vi er ved at få en position, hvor de store kunder kender os - også selv om vi ikke er den største spiller. Faktisk er vi oppe mod konkurrenter, der er mindst ti gange så større end os.
Jens Nyeng Christiansen, administrerende direktør Jorgensen Engineering
Jorgensen Engineering A/S (Koncern)
Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 51 45 22 16

Direktion: Jens Nyeng Christiansen

Bestyrelse: Lennart Persson (formand), Frans Augustijn, Marie Ek Jonsson, Asger Thomsen, Johnny Rudi Hansen

Regnskabstal 2016/2017 (15 mdr):

Nettoomsætning: 390 mio. kr. (2015/2016 (12 mdr.): 276 mio. kr.)

Driftsresultat: 51,7 mio. kr. (2015/2016 (12 mdr.): 34,5 mio. kr.)

Resultat før skat: 51,3 mio. kr. (2015/2016 (12 mdr.): 32,7 mio. kr.)

Egenkapital: 103 mio. kr. (2015/2016 (12 mdr): 72 mio. kr.)
Selv om faciliterne i Tietgenbyen kun er syv år gamle, så mangler virksomheden plads igen. I øjeblikket er Jorgensen Engineering i gang med at opføre yderligere 3000 kvaratmeter. Foto: Michael Bager
Selv om faciliterne i Tietgenbyen kun er syv år gamle, så mangler virksomheden plads igen. I øjeblikket er Jorgensen Engineering i gang med at opføre yderligere 3000 kvaratmeter. Foto: Michael Bager

Vokser med 14 procent

I slutningen af november 2017 blev Jorgensen solgt til den børsnoterede svenske industrikoncern Xano. Salget betyder, at det seneste regnskab løber over femten måneder. Her landede nettoomsætningen på 390 millioner kroner, mens resultatet før skat endte på godt 51 millioner kroner. Men sammenligner man i forhold til sidste regnskabsår, som udgjorde 12 måneder, så blev omsætningen målt på samme periodelængde 40 millioner kroner højere. I faktiske tal svarer det til en omsætning på 316 millioner kroner og en vækst på 14 procent. Det er en selskabsrekord for en 12 måneders periode.

Blandt de førende i verden

Virksomheden er blandt de førende i verden, når det gælder produktion af komplette pakkelinjer til mælkepulverindustrien og i regnskabsperioden er der kommet flere store, komplekse ordrer.

- Vores kunder er meget opmærksomme på at sikre deres varemærke. Hvis fødevaresikkerheden ikke er i orden, kan de få store konsekvenser, og så er der milliarder på spil. Men både på automationssiden og på tekniksiden har vi formået at skabe nogle anlæg, som er på et meget højt niveau. Det betyder, at vi ligger helt i top, når det handler om automation og dataindsamling, siger Jens Nyeng Christiansen, og fortsætter:

- Man kan godt tilbagekalde en gearkasse, men det er bare ikke det samme, når man taler om modermælkserstatning. Den slags er der selvfølgelig fokus på i hele branchen, men vi er meget langt fremme på det her område - både når det handler om sporing og fødevaresikkerhed, siger direktøren, der betegner virksomheden som trendsætter inden for området.

Han forventer at 2018 kommer til at ligge i samme niveau - måske en smule lavere.

- Vi har jo den udfordring, at vi er vokset ret kraftigt, og derfor vil vi i første omgang stabilisere os. Men vi vil også komme til at bruge væsentlig mere på teknik og udvikling af nye maskiner, siger Jens Nyeng Christiansen.

Bedste regnskab nogensinde: Odense-fabrik sætter skub på indtjeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce