Ib Andresen Industri er ved at være ude af koncernens krise. Overskuddet i koncernen steg kraftigt i 2016/17, og det går endnu bedre i det nye regnskabsår.

IAI Holding, der er moderselskab for Ib Andresen Industri, har fået et overskud før skat på 48 millioner kroner i 2016/17. Det er næsten dobbelt så meget som året før. Det fremgår af årsregnskabet for den store koncern, der netop er offentliggjort.

Dermed er det lykkedes at få metalkoncernens resultater op igen efter et kraftigt dyk. Langeskov-virksomhedens problemer kulminerede i 204/15 med et underskud på 99 millioner kroner før skat, som især skyldtes en konkurs i datterselskabet Andresen Towers, der lavede vindmølletårne.

IAI Holding A/S

Hjemsted: LangeskovCVR-nummer: 27 29 04 85

Direktion: Bjørn Thorsen

Bestyrelse: Ib Andresen, formand, Søren Østergaard Sørensen, næstformand, Carsten Gerner, Erik Andresen, Hans Lohmann

Regnskabstal 2016/17:

Omsætning: 1.120 millioner kroner (2015/16: 1.165)

Overskud af drift (EBITDA): 100 millioner kroner (2015/16: 90)

Overskud før skat: 49 millioner kroner (2015/16: 25)

Overskud efter skat: 38 millioner kroner (2015/16: 22)

Egenkapital: 252 millioner kroner (2015/16: 215)

Antal ansatte: 565 (2015/16: 638)

De dårlige år fik egenkapitalen ned på 194 millioner kroner. Den er nu steget til 252 millioner kroner, og dermed er soliditeten vokset fra 26 til 31 procent. Likviderne er vokset med mere end 20 millioner kroner fra -41 til -20 millioner kroner.

Har fokuseret

- Med dette årsresultat sætter vi også et punktum for en strategiperionde, hvor vi har fokuseret på vores kerneforretning og skåret alt andet væk, udtaler Bjørn Thorsen i en pressemeddelelse.

- Vi er tilfredse med resultatet. Alle vores forretningsområder har oplevet fremgang, og især anden halvdel af regnskabåret har været positivt, siger han.

Ib Andresen Industri er stiftet af Ib Andresen, Odense, som stadig ejer virksomheden sammen med sine børn og børnebørn. I forbindelse med krisen stoppede han som administrerende direktør i november 2014 og overlod roret til Bjørn Thorsen.

Fremgangen i årets overskud er kommet, selv om koncernens omsætning er faldet en smule, fordi aktivitetern i Thailand er afviklet. Ifølge ledelsesberetningen er omsætningen samtidig steget på de områder, som den nu fokuserer på. Udgiftsposter som råvarer, afskrivninger og renteudgifter er blevet bragt ned, og det har ført til vækst på bundlinjen.

Færre arbejdspladser

Den nye ledelse i Ib Andresen Industri valgte at fokusere på kerneforretningen, og den konstaterer i pressemeddelelsen, at det var den rigtige strategi.

Fokuseringen har kostet arbejdspladser. For hele IAI-koncernen er antallet af ansatte faldet 638 til 565, viser regnskabet. I det største selskab, Ib Andresen Industri, er antallet af ansatte steget lidt fra 467 til 480.

Masser af stål til solfangere

Stålkoncernen ser optimistisk på fremtiden. I første kvartal af 2017/18 steg omsætningen 20 procent i forhold til samme periode sidste år, og for det samlede år, vil tallet blive højere end i det nye regnskab. Overskuddet vil være nogenlunde uændret. Samtidig er det planen at investere mere - over det næste par år skal der bruges et trecifret millionbeløb på øget kapacitet, automatisering og digitalisering, fremgår det af pressemeddelelsen.

I begyndelsen af september blev det offentliggjort, at Ib Andresen Industri skulle levere 650 km. profilvalset stål til en solfanger-park ved Lemvig. Ordren til Bette Energy løb op i et tocifret millionbeløb. Virksomheden har i alt leveret 80.000 tons stål til solprojekter, oplyste den dengang.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Motivation af medarbejdere: Ib Andresen Industri har støvet værdier af

Motivation af medarbejdere: Ib Andresen Industri har støvet værdier af

Hellere skulderklap end bonus: Fællesskab styrker motivationen

Hellere skulderklap end bonus: Fællesskab styrker motivationen

En leder skal op i toppen af træet

En leder skal op i toppen af træet