Bankovertagelser vil accelerere


Bankovertagelser vil accelerere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opkøbene af Forstædernes Bank og Lokalbanken er ikke de sidste i et kriseramt finansielt marked, mener bankekspert. Han forudser en accelerering.

Vi har næppe set de sidste lokalbanker, som søger en større partner for at overleve i et skrøbeligt finansielt marked. Det forklarer Per H. Hansen, ekspert i bankkriser, i kølvandet på nyheden om, at Nykredit vil købe Forstædernes Bank samt Handelsbankens overtagelse af Lokalbanken Nordsjælland.

- Det er klassisk, at når der er problemer i den finansielle sektor, så vil du se en konsolidering i banksektoren, og det begynder at accelerere lige nu, siger Per H. Hansen, professor ved Handelshøjskolen i København, til Ritzau.

Baggrunden for, at mindre og mellemstore banker nu for alvor begynder at kigge efter interesserede købere er, at det blot inden for den sidste uge er blevet langt sværere for bankerne at skaffe likviditet. I sidste uge meldte den tyske erhvervsbank HSH Nordbank, at den smækkede kassen i over for de danske banker.

- Det betyder, at de bliver presset på deres overlevelse. Og i stedet for at prøve at få det til at hænge sammen, hvad der er meget svært i et marked, hvor rygterne florerer hurtigt, vælger bankerne selv at være proaktive og finde en partner, der kan overtage dem, siger Per H. Hansen.

Bankovertagelser vil accelerere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce