Bankkunder skal slå koldt vand i blodet


Bankkunder skal slå koldt vand i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode stabile kunder er vigtige for bankerne nu. Derfor bør kunderne lade deres penge stå på kontoen og slå koldt vand i blodet, siger renteekspert John Norden.

Lad pengene stå på kontoen og få gavn af bankernes krise. Så klar i mælet er administrerende direktør John Norden fra My Banker, når han råder danske forbrugere om deres privatøkonomi. Bankerne vil i disse krisestunder gerne have så mange penge som muligt på kistebunden, og derfor stiger indlånsrenten dag for dag, siger han.

- Vi ser, at danskerne primært spørger, hvordan de kan undgå at miste deres penge, nu hvor krisen rammer flere banker, siger John Norden.

My Banker råder bankkunder til at lade pengebeløb under 300.000 stå på en almindelig lønkonto, uanset hvilken form for bank man har, fordi indlånsrenten i øjeblikket er gunstig i de fleste banker. Gennem det seneste år er gennemsnitsrenten på My Banker steget fra 5 procent til 6,20 procent, og ifølge John Norden er det en udvikling, der fortsætter.

- Det er klart, at især de små banker gerne vil have kunderne til at lade deres penge stå for at få tiltrængt likviditet, når de skal modstå krisen. At kunderne flygter i panik kan jo i værste fald lukke små banker, siger han.

For at undgå at flere banker lukker på grund af likviditetsproblemer, foreslår John Norden, at den private organisation Indskydergrantifonden hæver deres beløb for erstatning til to millioner. I dag er grænsen for at få erstatning gennem Indskydergarantifonden 300.000 kroner.

Bankkunder skal slå koldt vand i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce