Bankkunder med penge er nervøse

Bankkunder med penge flytter sig i øjeblikket fra små banker som Fionia Bank til de større pengeinstitutter.
Foto: JØRGEN HANSEN

Bankkunder med penge er nervøse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange kunder vælger at sprede deres indlån af frygt for tab.

I går måtte fynske bankansatte bruge mere tid end normalt på at besvare spørgsmål fra kunderne om, hvordan opsparingen er sikret, hvis banken går neden om og hjem.

Desuden søgte flere kunder end normalt mod de store pengeinstitutter for at sikre deres penge.

Det synes at være tendenserne, der præger det fynske bankmarked, hvis man spørger en række fynske bankdirektører på dag ét efter den uroligste finansmandag i mands minde.

De store velkonsoliderede banker som Danske Bank, Nordea og Sydbank oplever alle en vis kundetilvækst, der blandt andet bunder i, at folk ønsker at sprede deres indlån på flere pengeinstitutter eller måske ligefrem vælger at skifte bank for at føle sig mere sikre.

Regionsdirektør i Danske Bank, Søren Jan Nielsen, fortæller, at banken i øjeblikket er i dialog med flere kunder end normalt om, hvordan indskydergarantien funge- rer. Han mener dog, at kundernes nervøsitet er overdrevet.

- Vi skal selvfølgelig have respekt for det, der sker, men generelt maner vi til besindighed, og det synes jeg også præger kunderne, siger han.

Nordeas regionsdirektør på Fyn, Henrik Damsgaard, har registreret en pæn kundetilvækst på Fyn igennem de seneste 12 måneder, men understreger, at han ikke ønsker at kaste benzin på bålet.

- Muligheden for at finansiere sig er blevet sværere, og det gør især, at de små banker, hvor indlån ikke matcher udlån, er ekstremt følsomme i øjeblikket, siger han.

Selvopfyldende profeti

Regionsdirektør i Sydbank, Niels Andersen, oplever også en voksende interesse fra fynboernes side - både fra erhvervs og privatkunder.

- Der er meget uro i øjeblikket, og vi får da flere henvendelser end sædvanligt, siger Niels Andersen.

Banker som Amagerbanken og Fionia Bank leverer uden tvivl nogle af storbankernes nye kunder, og Fionia-direktør Henrik Borup Jeppesen rejser spørgsmålet, om hvorvidt mediernes enorme fokus på bankkrisen i virkeligheden er med til at skabe selvopfyldende profetier.

- Alle mulige lægmænd lufter i øjeblikket deres mening om, hvad der foregår i sektoren. Jeg forstår godt, hvis kunderne bliver lidt rundtossede, siger han.

Han understreger dog, at Fiona Bank trods den negative opmærksomhed, ikke oplever større kundeflugt.

- Men vi er da opmærksom på, at der er et meget stort fokus på indlåns- og udlånssiden, kunderne ønsker at sprede deres engagementer, fordi de er drevet af usikkerhed, selv om ingen endnu har tabt penge på at have penge stående i en dansk bank - heller ikke i Roskilde Bank, pointerer Henrik Jeppesen.
Fakta
De store banker profiterer på de usikre tider i finanssektoren - kunderne vælger at sprede deres indlån

Indlånsflugt

At kundernes usikkerhed kan accellerere en udvikling og ligefrem fremprovokere en fusion, er Forstædernes Bank et godt eksempel på

Op til fusionen trak bankens kunder indlån på 1,3 mia. kroner ud af banken, og det tvang nærmest ledelsen til at søge ly hos Nykredit.

Indlånsflugt i den størrelsesorden er nemlig ren gift for de mindre banker i øjeblikket.

De manglende penge skal hentes på et pengemarked, hvor der - efter Roskilde Bank - er meget lidt gensidig tillid og lånevilje bankerne imellem.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag

Bankkunder med penge er nervøse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce