Fynske Bank kommer godt fra start - efter første kvartal er pengeinstituttet godt på vej mod 2017-mål.

Hvis resten af året kommer til at gå som de første tre måneder, så ser det lyst ud for Fynske Bank. For årets første kvartal byder på et solidt plus på bundlinjen for pengeinstituttet, der har hovedsæde i Svendborg. Med et resultat før skat på 32,5 millioner kroner har banken mangedoblet overskuddet i forhold til samme periode sidste år. Dengang landede beløbet på 6,3 millioner kroner. Dermed har Fynske Bank i løbet af årets første tre måneder realiseret halvdelen af sin målsætning for 2017, men forventningerne til årets samlede resultat ligger dog uændret i niveauet 50 til 60 millioner kroner.

Det er fremgang på alle parametre, og ifølge banken er resultatet da også højere, end ledelsen selv havde ventet. Netto rente- og gebyrindtægerne steg til 68,8 millioner kroner mod 60,9 millioner kroner i samme periode sidste år.

Kursreguleringerne, der er et udtryk for resultatet af bankens handel med værdipapirer, har også givet postitivt afkast. Men det væsentligste bidrag til resultatet er et drastisk fald i bankens nedskrivninger. I løbet af årets første kvartal giver de et plus på 1,6 millioner kroner, hvor banken i samme periode sidste år tabte mere end 11 millioner kroner på kunder, der ikke var i stand til at klare deres forpligtelser over for banken.

- Vi oplever en god aktivitet på boligområdet i hele bankens markedsområde og et voksende aktivitetsniveau i handel med værdipapirer. Aktiviteter der bidrager pænt til indtjeningen i 1. kvartal. Samtidig oplever vi, at behovet for nedskrivninger er faldet væsentligt, hvilket også er med til at løfte kvartalsresultatet markant sammenlignet med 1. kvartal 2016, siger bankens administrerende direktør Petter Blondeau i en pressemeddelelse.

Med det imponerende resultat fortsætter banken de gode takter fra det seneste årsregnskab, der blev offentliggjort i slutningen af februar. I løbet af 2016 fordoblede banken sin bundlinje i forhold til året før, og i sit seneste årsregnskab havde banken mere end halveret sine afskrivninger på udlån og tilgodehavender. Den tendens ser ud til at fortsætte i 2017.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.