Bankernes udlån dykker kraftigt


Bankernes udlån dykker kraftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bankerne låner stadig mindre til danskerne. Over det seneste år er udlånet til private og erhvervsliv faldet med 34 milliarder kroner.

Siden oktober sidste år er bankernes udlån faldet med 34 milliarder kroner. Det er både lån til private og erhvervsliv, som er dykket kraftigt med henholdsvis 14 og 20 milliarder kroner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første tre måneder er udlånet til private faldet med 1,5 procent, mens udlånet til erhverv er røget ned med 4,7 procent.

Mens ejendomsmæglerne højlydt beklager sig over, at bankerne ikke vil låne ud til danskere, som vil købe bolig, så viser de nye tal, at bankernes udlån til boligformål er næsten syv procent højere i marts end året før. I første kvartal i år er udlånet gået op med 0,7 procent.

Faldet i udlån er drevet af, at bankerne skærer forbrugslån til private væk. Hos Danske Bank finder økonom Tore Damgaard Stramer det naturligt med faldet i udlån set i lyset af den økonomiske krise.

- Samlet bør udviklingen i udlånet ses i lyset af den igangværende konjunkturnedgang - udlånsvæksten falder normalt under en lavkonjunktur. Nedgangen i udlånsvæksten kan derfor langt hen af vejen forklares ud fra nedgangen i den indenlandske efterspørgsel, og den meget lave aktivitet på boligmarkedet, der alt andet lige mindsker efterspørgslen efter udlån, skriver han i en kommentar.

Bankernes udlån dykker kraftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce