Sydbank vil på jagt efter de penge, som bedrageridømte Klaus Riskær skylder dem. Riskær har netop købt en ejendom til 50 millioner kroner.
Den bedrageridømte Klaus Riskær skal til lommerne og betale de penge tilbage, som han skylder. Danske Bank kan være på jagt efter gammel gæld hos Riskær, mens Sydbank er klar til at gå i kødet på erhvervsmanden.

- Vi agter at gå efter pengene. Han skylder os 27 millioner kroner, og det har han gjort siden slutningen af halvfemserne, og i 2008 blev der afsagt konkursdekret mod ham, siger Preben Hansen, bankdirektør i Sydbank.

Klaus Riskær skylder mere end 168 millioner kroner til forskellige kreditorer, herunder Danske Bank og Sydbank. Alligevel har han netop erhvervet sig en nyistandsat millionejendom i København. Og det vækker interesse i Sydbank.

- Vi vil bede bankens advokat undersøge, om der er betalt af midler fra Klaus Riskærs lomme. Hvis det måtte vise sig, at han er kommet i besiddelse af nogle penge, så agter vi at gøre vores krav gældende, siger Preben Hansen.

Danske Bank kan på grund af lov om finansiel virksomhed ikke oplyse, hvorvidt Klaus Riskær skylder banken penge, om han er kunde, eller om banken har et udestående med ham. Men banken oplyser, at kunder med gæld selvfølgelig skal betale pengene tilbage.

- Generelt er det sådan hos os, at hvis en nuværende eller tidligere kunde har en gæld til os, og det viser sig, at kunden lige pludselig kommer til penge, så er vi selvfølgelig venlige og minde ham eller hende om gælden, siger Henrik Normann, der er direktør for Danske Banks bankaktiviteter i Danmark.

Han tilføjer, at nogle kunder ikke skal betale for andres gæld.

- Vores måde at drive forretning på er, at det selvfølgelig er dem, der har lånt pengene, der skal betale dem tilbage. Ellers er der jo kun de øvrige kunder til at dække det tabet - og det er ikke rimeligt, siger Henrik Normann.

I Danske Banks tilfælde er det dog offentligt kendt, at kravene mod Klaus Riskær stammer tilbage fra starten af 1990'erne, hvor blandt andet Bikuben gjorde krav gældende. Bikuben blev senere en del af Danske Bank.