Banker skylder staten 44 milliarder kroner


Banker skylder staten 44 milliarder kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske banker takkede ja til statslån for 44 milliarder kroner i forbindelse med bankpakke ll. Lånemuligheden lukkes ved årsskiftet.

Danske skatteydere har 44 milliarder kroner ude og svømme i forbindelse med bankpakke ll. Flere danske banker takkede ja til at låne af staten, men det samlede udlån landede på et beløb, som lå væsentligt under det oprindelige budget, skriver månedsbrevet Bankinfo.

Det er ved at være sidste chance for bankerne - statskassen lukker for lånemuligheden ved årsskiftet.

Bankerne står for ca. 35 milliarder kroner af det samlede lån, mens realkreditinstitutterne står for lån for ca. ni milliarder kroner. Danske Bank har taget det største lån. Koncernen står alene for 26 milliarder kroner eller knap 60 procent af det samlede beløb.

Bankerne får dog lov til at betale for ydelserne. De samlede renteomkostninger ligger mellem ni og 12 procent afhængig af, hvornår lånet er gået igennem og vurderingen af bankens generelle økonomi. Således betaler Danske Bank 9,27 procent i rente til staten, mens Eik Bank, der har lånt 193 millioner kroner, må slippe hele 11,5 procent i rente.

Ifølge månedsbrevet Bankinfo, som udgives af konsulent Bjarne Jensen, står staten til at tjene 2-3 milliarder kroner om året i renter, hvis bankerne altså lever op til deres forpligtelser i forbindelse med lånene.

Flere banker har søgt om statslån, men har alligevel takket nej til muligheden senere hen. Blandt de største er Jyske Bank og Sydbank, som i stedet har valgt at rejse kapital gennem en kapitaludvidelse.

Banker skylder staten 44 milliarder kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce