Banker lokker til aktiekøb


Banker lokker til aktiekøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Risikovillige banker lokker med favorable vilkår mod at kunderne køber aktier i banken. Den byttehandel er 150.000 danskere hoppet på.

Køb aktier i vores bank - så får du til gengæld et billigt lån og et gratis Visakort. Sådan lokker mange danske banker deres kunder til at købe bankens egne aktier, og rigtig mange har ladet sig lokke. Småsparere og helt almindelige kunder ligger inde med et meget stort antal aktier i de banker, der har de største udlån i den hårdt trængte ejendomsbranche, viser en gennemgang af ti bankers årsregnskaber, som Ekstra Bladet har foretaget.

Over 150.000 aktionærer har investeret deres sparepenge i risikobankernes aktier, der så til gengæld har lokket med lavere rente på lån, gebyrfrie Visa/Dankort og andre særlige fordele.

Den skal slags byttehandler burde forbydes i forbindelse med aktiesalg, mener Dansk Aktionærforening.

- Det burde slet ikke være tilladt, at bankerne sælger deres egne aktier mod favorable vilkår. Kunderne får jo ikke en objektiv og saglig rådgivning. Det er hovedløst, at det foregår, siger Charlotte Lindholm, direktør i Dansk Aktionærforening, til Ekstra Bladet.

Amagerbanken, som relativt har flest penge ude at svømme i ejendomsbranchen, har fået mange nye aktionærer de senere år. I 2003 var der lidt over 30.000, der havde aktier i banken mod 50.000 aktionærer i dag.

Banker lokker til aktiekøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce