Banker investerer i sortlistede selskaber


Banker investerer i sortlistede selskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De største danske banker har tilsammen investeringer for 2,5 milliarder kroner i virksomheder, der er sortlistet for uetisk adfærd.

De har solgt deres aktier i selskaber, som producerer klyngebomber og landminer, men de store danske banker investerer fortsat milliarder af kroner i virksomheder, der er sortlistet for uetisk adfærd.

Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit har tilsammen investeringer for 2,5 milliarder kroner i 19 virksomheder, som producerer atomvåben, ødelægger miljøet eller overtræder menneskerettigheder.

Det viser en opgørelse, som den etiske vagthund DanWatch har lavet for magasinet Finans.

Danske Bank-koncernen tegner sig for knap 1,3 milliarder kroner af investeringerne i de sortlistede selskaber. Nordea-koncernen cirka 700 millioner kroner, Jyske Bank-koncernen knap 400 millioner kroner, Sydbank 60 millioner og Nykredit 50 millioner kroner.

Hos de fleste af bankerne mener man, at det er bedre at gå i dialog med selskaberne end blot at sælge aktierne. Og på den måde påvirke virksomhederne til en bedre adfærd.

- Vi er kommet rigtig langt i forhold til dengang, vi reagerede impulsivt med at sælge, hver gang der blev rejst en sag i pressen. Nu har vi politikker, vi samarbejder, og vi påvirker, siger Lars Bo Bertram, som er direktør for Asset Management i Nykredit, til magasinet Finans.

Han hilser lister over selskaber med uetisk adfærd velkommen, men understreger dog, at de bruger dem som udgangspunkt for en diskussion og ikke som en facitliste.

- Der er ingen tvivl om, at vi kan blive bedre, men vi bruger mange ressourcer på at arbejde med etikken, og vi gør, hvad vi kan, siger Lars Bo Bertram.
Fakta
- Vi er kommet rigtig langt i forhold til dengang, vi reagerede impulsivt med at sælge, hver gang der blev rejst en sag i pressen. Nu har vi politikker, vi samarbejder, og vi påvirker.

Banker investerer i sortlistede selskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce