Banker forhandler om nødhjælp


Banker forhandler om nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En milliardfond skal redde danske banker, hvis de krakker, og ikke Nationalbanken, mener finansekspert. Store banker forhandler om nyt likviditetsberedskab.

Selvom de fleste banker har tjent masser af penge gennem de seneste år, er det alligevel Nationalbanken og dermed de danske skatteydere, der skal betale regningen, når bankerne i disse dage kommer i økonomiske vanskeligheder. Og netop fordi Nationalbanken kommer og rydder op, kan bankledelser skalte og valte med økonomien, uden have øje på konsekvenserne, siger finansrådgiver Kim Valentin til Politiken.

- Finansverden minder om et beskyttet værksted, hvor bankernes ledelser klare frisag, uanset hvad de foretager sig, siger han.

Han opfordrer derfor bankerne til at lave en milliardfond på 7,5 milliarder kroner, så bankerne kan rydde op efter sig selv, uden det går ud over de danske skatteydere.

Og noget tyder på, at der et nyt beredskab under opsejling. Ifølge Berlingske Business er nogle af de tungeste navne fra de store banker herhjemme i al hemmelighed i fuld gang med at strikke et historisk likviditetsberedskab sammen, så mindre, danske banker ikke går konkurs som følge af mangel på penge.

Rygter om denne storstilede plan har svirret hele weekenden, men der har angiveligt ikke kunnet findes enighed mellem Straarup & Co. om, hvordan et sådant likviditetsberedskab - et sikkerhedsnet - konkret skal udformes.

Banker forhandler om nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce