Banker: Ikke behov for foto på dankort


Banker: Ikke behov for foto på dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEGITIMATION:Jan Trøjborg (S) opfordrer bankerne til at give dankortkunderne billedet på kortet tilbage, hvis de ønsker det

Selv om bankernes salg af billedlegitimationskort er tidoblet efter det fotoløse dankort kom til, har man ingen planer om at tilbyde kunderne at få billedet tilbage på dankortet.

Men Socialdemokraternes erhvervsordfører Jan Trøjborg opfordrer nu bankerne til at give kunderne det, de vil have.

- Det ville være helt naturligt, hvis bankerne tilbød kunderne at få billedet tilbage på dankortet mod betaling. Jeg synes, det var en god idé, da vi havde et billede på de gamle dankort - og det kunne man også sagtens have på det nye chipdankort, siger Jan Trøjborg til Ritzau.

Jan Trøjborg påpeger, at det ikke har noget at gøre med sikkerheden, hvis der kommer billede på det nye chipdankort. Det nye kort er sikkert nok i sig selv.

Også Forbrugerrådets direktør Rasmus Kjeldahl mener, at den store efterspørgsel på ID-kort burde få bankerne til at tilbyde dankort med billede. Han mener, at udviklingen viser, at behovet er der. Men bankerne er afvisende. De har ikke planer om at følge Forbrugerrådets opfordring.

- Der har ikke været nogen markant efterspørgsel efter fotodankort - men sådan et vil jo også koste penge. Der er ikke aktuelle planer om at tilbyde det, siger pressekoordinator i Nordea Claus Christensen.

Heller ikke Jyske Bank er på vej til at opfylde ønsket.

- Det præger ikke vores samtaler med kunderne. Der er selvfølgelig nogen, der spørger til det, men ikke i et omfang, der får os til at indføre det, siger direktør i Jyske Bank Jens Ove Nielsen.

Banker: Ikke behov for foto på dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce