Bankaktier kan være et godt køb


Bankaktier kan være et godt køb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en lang horisont kan der gøres gode handler i øjeblikket, vurderer analytiker

Kurserne farer op og ned på finansaktierne i øjeblikket.

I starten af ugen faldt kurserne voldsomt, mens det i går gik opad i raketfart for de fleste.

For investorer med en god lang tidshorisont er tidspunktet måske ikke så tosset til at investere i nogle bankaktier, vurderer bankanalytiker Bjarne Jensen. Han ville f.eks. sammensætte en portefølje med de mere solide pengeinstitutter.

- Hvis man laver en portefølje af de mest stabile af lokalbankerne, sådan seks- otte-10 stykker og pakker dem sammen og kalder det for én bank, så tror jeg såmænd godt det kunne blive en god investering på lidt længere sigt, siger han.

Små banker topper

Han har netop lavet en ratingliste, der går på soliditet, og den toppes af 13 små lokalbanker, der ikke er påvirket af den øjeblikkelige uro.

På listen optræder Nordfyns Bank, Vestfyns Bank og Svendborg Sparekasse sammen med navne som Kreditbanken, Ringkøbing Landbobank, Hvidbjerg Bank, Vinderup Bank, Sparekassen Hvetbo, Nordjyske Bank, Lån og Spar Bank, Vordingborg Bank, Møns Bank og Lollands Bank.

Fælles for dem er, at de har solide nøgletal og en stabil vækst.

- Det er banker, der bliver drevet konservativt, og som ikke lige står foran at fusionere med mindre, de gør det af lyst, siger Bjarne Jensen.

Han understreger, at man ikke bare skal satse sine penge på en enkelt aktie, fordi man har hørt et eller andet rygte.

- At nøjes med at købe aktier i et enkelt selskab kan sammenlignes med at spille lotto. Risikospredning er nøgleordet, siger han.

Der spekuleres

Nogen har måske allerede lyttet til Bjarne Jensens anbefalinger.

Nordfyns Bank oplevede onsdag at optræde på top fem over dagens største kurshop på Børsen.

Aktien er de to seneste dage handlet op i kurs 870 - en stigning på næsten 9 procent.

Vinderup Bank, der er en anden solid lokalbank, steg onsdag med hele 25 procent.

I går steg bankaktierne over en bred kam efter meldingerne om, at den amerikanske regering er parat til massivt at støtte den finansielle sektor.

Krakket i Roskilde Bank og mandagens meddelelse om opkøbet/salget af Forstædernes Bank og Lokalbanken i Nordsjælland har sat gang i spekulationer om, hvem den næste fusionsbank bliver, og Fionia Bank har været nævnt som en af kandidaterne.

At dømme efter kursbevægelserne i de seneste dage kunne det godt se ud som om, både Totalbanken og Fionia Bank er i spekulanternes søgelys.

Totalbanken steg tirsdag og onsdag fra kurs 185 til 240 eller cirka 30 procent.

Fionia Bank var tirsdag helt nede i kurs 74, men er de tre seneste dage handlet op til kurs 86 - en stigning på over 15 procent.

Bankaktier kan være et godt køb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce