BankNordik byder på Amagerbanken


BankNordik byder på Amagerbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færøske BankNordik melder sig som byder på Amagerbanken. Dermed får Jyske Bank konkurrence om købet.

Den færøske bank BankNordik har afgivet et bindende tilbud om køb af dele af Amagerbankens aktiviteter. Det oplyser banken i forbindelse med, at fristen for at indsende bud udløb mandag formiddag.

Ifølge BankNordik er interessen for at overtage dele af Amagerbanken i overensstemmelse med en strategi for kontrolleret vækst, som man har fulgt de senere år.

Banken købte sidste år ni af Sparbanks filialer i Jylland og på Fyn samt tre på Grønland.

- Vi ønsker at udvide vores aktiviteter i Danmark yderligere. Først og fremmest gennem organisk vækst, men vi har også holdt øje med muligheder for at overtage attraktive aktiviteter, der passer til vores måde at drive bank på, siger Janus Petersen, administrerende direktør i BankNordik.

Et opkøb vil af BankNordik blive finansieret gennem dels egne midler, dels en styrkelse af bankens kapitalgrundlag. Man har været i dialog med investorer, der bakker op om investeringen.

BankNordik kan i øvrigt ikke oplyse nærmere om sit bud og de ventede følger af et køb af Amagerbanken. Det skyldes selve salgsprocessen, fremgår det af BankNordiks meddelelse om sagen.

BankNordik blev stiftet for over 100 år siden på Færøerne. Koncernen havde ved udgangen af 2010 samlede aktiver på 14 milliarder kroner og 430 medarbejdere. Banken er børsnoteret i København, hvor den tælles blandt de 10 største banker, målt på markedsværdi, oplyser banken selv.

Blandt andre banker har kun Jyske Bank meldt sin interesse for at byde i forbindelse med salget af Amagerbanken. Det er Finansiel Stabilitet, der står for salget.

BankNordik byder på Amagerbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce