Bank afviser at have tilbudt lånepakker


Bank afviser at have tilbudt lånepakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amagerbanken afviser at have tilbudt kunder lånepakker med lånefinansieret køb af bankens kapitalbeviser - forhold, der anklages for at være på kant med loven.

Amagerbanken har ikke tilbudt "lånepakker" med lånefinansieret køb af bankens kapitalbeviser. Det oplyser banken i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Banken har heller ikke lånefinansieret kunders køb af kapitalbeviser, hvor låntageren ikke på baggrund af indkomst- og formueforhold har kunnet påtage sig forpligtelsen, oplyser banken.

Dermed imødegår Amagerbanken kritik i Morgenavisen Jyllands-Posten, der har anklaget banken for nærmest at sikre bankens solvens via bankens egen penge - men uden at banken er blevet rigere.

Konkret henviser avisen til et tilbud, som er givet til erhvervsmanden Per Siesbye. Banken finder denne sag enestående og vil derfor undtagelsesvis kommentere, selv om der er tale om et kundeforhold.

- Der foreligger ikke en låneaftale fra Amagerbanken til Per Siesbye, og betingelserne for det med Per Siesbye konkret drøftede mulige lån har ikke været opfyldt, hedder det i bankens forklaring.

Avisomtalen har fået Finanstilsynet til at rykke ud og bede banken om en redegørelse. Denne redegørelse modtager Finanstilsynet i næste uge, oplyser banken.

Ifølge Jyllands-Posten skulle banken blandt andet have tilbudt Per Siesbye en kreditramme på ni millioner kroner til køb af nye obligationer i banken. Professor Morten Samuelsson, CBS, vurderer i avisen, at banken synes at have bevæget sig på kanten af lov om finansiel virksomhed.

Bank afviser at have tilbudt lånepakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce